Κόσμος

Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στην Ιντλίμπ- 69 νεκροί από τις μάχες

Σφοδρές μάχες σημειώνονται το τελευταίο διήμερο στην Ιντλίμπ της Συρίας, όπου έσπασε η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, συνολικά 69 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τις συγκρούσεις μεταξύ φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και ομάδων τζιχαντιστών και ανταρτών. Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 36 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και 33 μαχητές του αντίπαλου στρατοπέδου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. «Πρόκειται για τις πιο βίαιες συγκρούσεις στην επαρχία Ιντλίμπ από τότε που άρχισε να ισχύει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα τέλη Αυγούστου», δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Χθες το πρωί, πυκνός καπνός κάλυπτε τον ουρανό της περιοχής Μααρέτ αλ Νουμάν, ενώ αεροσκάφη που πετούσαν εκεί βομβάρδισαν θέσεις οργανώσεων τζιχαντιστών και ανταρτών, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν αντεπίθεση σε νοτιοανατολική περιοχή της Ιντλίμπ, όπου ομάδες τζιχαντιστών και ανταρτών είχαν πάρει τον έλεγχο τεσσάρων χωριών το Σάββατο. Κατάφεραν να ανακτήσουν πλήρως τον έλεγχό τους», διευκρίνισε ο Ραχμάν.

Το απόγευμα, το πεδίο των αεροπορικών βομβαρδισμών διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει και άλλες περιοχές, ανατολικές και νότιες της Ιντλίμπ, όπως η πόλη Σαρακίμπ. Η επαρχία Ιντλίμπ ελέγχεται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), το πρώην συριακό παρακλάδι της αλ-Κάιντα. Η περιοχή αυτή και οι παρακείμενες των επαρχιών του Χαλεπίου, της Χάμας και της Λαττάκειας, εξακολουθεί να διαφεύγει στη συντριπτική πλειονότητά της από τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων. Στις περιοχές αυτές έχουν καταφύγει επίσης αρκετές άλλες μικρές αποδυναμωμένες οργανώσεις τζιχαντιστών και ανταρτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ