Κοινωνία

Εξετάζεται σήμερα η έφεση του Mr Bitcoin για την έκδοση στη Γαλλία


Η ελληνική δικαιοσύνη αναμένεται να εξετάσει την έφεση του Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Mr Bitcoin, στην απόφαση έκδοσης του στην Γαλλία.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας θα εξετάσει τη Δευτέρα την έφεση κατά της απόφασης για έκδοση του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία, δήλωσε ο δικηγόρος του Τιμοφέι Μουσάτοφ.

Την Παρασκευή, οι δικηγόροι του Βίνικ άσκησαν έφεση στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης που επιτρέπει την έκδοσή του στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ και τη Ρωσία κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

«Η ακρόαση είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα. Προς το παρόν, δεν έχουμε ιδέα πότε ακριβώς ξεκινάει», δήλωσε ο Μουσάτοφ.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης εγκρίθηκε παραβιάζοντας τον νόμο, επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει την εξέταση του αιτήματος των δικηγόρων για αναστολή της εφαρμογή της διαδικασίας έκδοσης και επειδή η αίτησή του για πολιτικό άσυλο εξακολουθεί να εξετάζεται.

Την Παρασκευή, ο Βίνικ άρχισε απεργία πείνας μόλις του ανακοινώθηκε ότι αναμένεται να εκδοθεί.

Ο ίδιος είχε ξαναπροχωρήσει σε απεργία πείνας ισχυριζόμενος πως παραβιάζονταν τα δικαιώματά του.

Ο Βίνικ είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2017, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω Bitcoin.

Στις αρχές Νοεμβρίου, η Μόσχα παρείχε στην Αθήνα πρόσθετο υλικό σχετικά με την υπόθεση.

Μετά από συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η μόνη χώρα που θα μπορούσε να εκδοθεί ο Βίννικ ήταν η Ρωσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...