Κόσμος

«Βόμβα» Σάλεχ: «Οι Τούρκοι έχουν δεκάδες απώλειες στη Λιβύη»! - Κινητικότητα των Αιγυπτιακών ΕΔ


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε βαρυσήμαντες δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου Σάλεχ. Αρχικά για άλλη μία φορά κατακεραύνωσε την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολας, λέγοντας πως είναι παράνομη και κατά των εθνικών συμφερόντων της χώρας του.

Μάλιστα ανέφερε πως ο Σάραζ βρίσκεται πλέον υπό πίεση και ότι η μόνη σωτηρία του είναι ο Ερντογάν, καθώς ο GNA οπισθοχωρεί συνεχώς στην Τρίπολη.

Ο Πρόεδρος όμως έριξε μία βόμβα που θα συζητηθεί. Δήλωσε πως η Τουρκία εδώ και μήνες στέλνει UAV, στρατιωτικά οχήματα και όπλα στη Τρίπολη (κάνει που αναφέρει συνεχώς το Πενταπόσταγμα), με τον LNA να έχει καταστρέψει σχεδόν όλα τα όπλα που έστειλε η Άγκυρα.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο κόσμος, είναι ότι οι Τούρκοι έχουν πολλές απώλειες εδώ και καιρό στα πεδία των μαχών, όπως ανέφερε ο Σάλεχ.

Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι έστελναν συμβούλους και πράκτορες της ΜΙΤ στη Λιβύη εδώ και μήνες. Τώρα όμως όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα, έχει στείλει και επίσημα στρατό.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι πλέον η Τουρκία θα τα παίξει όλα για όλα στη Λιβύη, όμως δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα αντέξουν και οι Τούρκοι πολίτες νέες απώλειες.

Ήδη τα ποσοστά του Ερντογάν πέφτουν, καθώς η κρίση μαστίζει την χώρα, με την αντιπολίτευση και τα νέα κόμματα να περιμένουν στη γωνία. Μάλιστα οι Κεμαλιστές με δηλώσεις του Κιλιντσάρογλου σήμερα, ανέφεραν πως είναι κατά της εισβολής στη Λιβύη.

Ταυτόχρονα όμως βρίσκεται σε κινητικότητα και η Αίγυπτος, καθώς έχει θέσει σε συναγερμό τις ΕΔ, με δεκάδες στρατιώτες να μετακινούνται στα σύνορα με την Λιβύη.

Ο Σίσι στηρίζει ξεκάθαρα τον Χαφτάρ και θα στείλει βοήθεια αμέσως όταν την χρειαστεί κατά των Τούρκων. Μάλλον έμπλεξε ο Ερντογάν.

https://twitter.com/Libyan_News/status/1206578265059741697?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/LibyaReview/status/1206852014103240707?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/pentapostagma/status/1206933179891933184?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...