Ελληνοτουρκικά

Επιθετικές κινήσεις από την Άγκυρα - «Eισβολή» Bayraktar TB2 στο Αιγαίο

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε νέες προκλήσεις προχωρούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Η νέα απειλή στο Αιγαίο είναι τα τουρκικά UAV, τα οποία παρακολουθούν πλέον κάθε κίνηση.

Μάλιστα οι Τούρκοι στο χώρο των προκλήσεων έβαλαν και το Πακιστάν, όπου P-3 Orion παραβίασε τρεις φορές τον εθνικό εναέριο χώρο τις τελευταίες ημέρες.

Η Ελλάδα πλέον πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα, καθώς η Τουρκία συνεχώς αναβαθμίζει τον στόλο της.

Γι'αυτό τον λόγο λοιπόν η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ανάπτυξη των δικών της UAV, ενώ θα προχωρήσει η  ενοικίαση των Ισραηλινών Heron, για να απαντήσει στις τουρκικές προκλητικές πτήσεις στο Αιγαίο πέλαγος που έχουν αλλάξει τους κανόνες της «στρατιωτικής πρακτικής» πλέον.

Τα ισραηλινά εξοπλισμένα μη επανδρωμένα οχήματα HERON που είναι ικανά να ρίχνουν πυραύλους, θα μεταβάλλουν πλήρως το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο. 

Πριν λίγο, Bayraktar TB2 σηκώθηκε από την βάση του Canakkale και επί ώρες παραβίαζε το ελληνικό FIR, ενώ όπως μπορείτε να δείτε στο χάρτη, βρισκόταν μία ανάσα από την Μυτιλήνη.

Πρόκειται για ένα βρώμικο σχέδιο παρακολούθησης της ελληνικής επικράτειας σε καθημερινή βάση, για να έχει «εικόνα» το τουρκικό ΓΕΕΔ για ότι λαμβάνει χώρα στο ελληνικό αρχιπέλαγος, σταα νησιά και σε όλη την ενδοχώρα.  

Δείτε χάρτη:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ