Διατροφή

6 απλοί τρόποι για να αναγνωρίσετε το νοθευμένο ελαιόλαδο από το γνήσιο

Ορισμός για το νοθευμένο ελαιόλαδο: Πρόκειται για τη μείξη δύο ελαίων. Δηλαδή, του παρθένου ελαιόλαδου και του ηλιελαίου. Όμως, υπάρχουν και χειρότερες μείξεις όπως είναι αυτή με σογιέλαιο και ηλιέλαιο, σε συνδυασμό με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη.

Όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε

Ορισμός για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πρόκειται για την ποιότητα και την επεξεργασία του λαδιού. Διαθέτει τέσσερις βαθμίδες. Η τελευταία χρησιμοποιείται στη σαπωνοποιία, ενώ η πρώτη είναι η καλύτερη. Έχει καλύτερη γεύση και άρωμα, διατηρώντας παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Τα οφέλη του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου για την υγεία

– Βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής.
– Συστατικό θεραπειών
– Κάνει καλό στην καρδιά και το σώμα.
– Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
– Χρήσιμο για τα οστά.
– Βοηθά στην απώλεια βάρους.
– Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
– Ανακουφίζει από άγχος.
– Περιέχει βιταμίνες Ε και Κ, που κάνουν καλό στο δέρμα.

Τι να κάνετε για να σιγουρευτείτε πως το λάδι σας δεν είναι νοθευμένο

– Βάλτε το στο ψυγείο. Αν το ελαιόλαδο διατηρηθεί υγρό, τότε σίγουρα δεν είναι έξτρα παρθένο.
– Ανάψτε μια λάμπα λαδιού. Αν το λάδι βγάζει καπνό και διαρκεί το καντήλι αναμμένο για λίγο χρόνο, τότε δεν είναι έξτρα παρθένο.
– Αγοράστε το απευθείας από τον παραγωγό
– Μην αγοράζεται λάδι σε διάφανες φιάλες
– Αγοράστε λάδι φετινής εσοδείας
– Ψάξτε για το σήμα της πιστοποίησης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ