Κόσμος

"Σταύρωση" χωρίς Ανάσταση για τους Χριστιανούς στη βορειοανατολική Συρία μετά την τουρκική εισβολή

Οι Χριστιανοί στη βορειοανατολική Συρία αντιμετωπίζουν ολική καταστροφή με την τουρκική εισβολή.
Η παρουσία των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων των Συριακών ανταρτών στη βορειοανατολική Συρία έφερε νέες μέρες Αποκάλυψης για τις χριστιανικές κοινότητες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα National Review οι Χριστιανοί, που αποτελούσαν σημαντικό μέρος του πληθυσμού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, εξαφανίστηκαν μετά από κύματα βίας και οι περισσότεροι από αυτούς κατέφυγαν στη βόρεια Συρία.

Υπάρχουν επί του παρόντος αραβικές, κουρδικές, συριακές, ασσύριες και χαλδαιϊκές χριστιανικές κοινότητες που ζουν στη βόρεια Συρία.

"Οι κάτοικοι βλέπουν την ιστορία να επαναλαμβάνεται: Βίντεο συνεχίζουν να αποκαλύπτονται από υποστηριζόμενους από την Τουρκία Ισλαμιστές που διαπράττουν βίαιες πράξεις εναντίον πολιτών. Οι Χριστιανοί εγκατέλειψαν τις πόλεις Tel Abyad και Ras al-Ayn, καθώς οι σύμμαχοι της Τουρκίας εισέβαλαν φωνάζοντας Allahu akbar υποστηριζόμενοι από τη στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας. "

Όσοι υποστηρίζονται από την Τουρκία, ακολουθώντας μια παρόμοια πορεία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), επιτέθηκαν σε χριστιανικές κοινότητες, κατέστρεψαν θρησκευτικούς χώρους των Yazidi και λεηλάτησαν αρχαιολογικούς χώρους μετά την ανάληψη ελέγχου από την Τουρκία στην την πόλη Afrin της βόρειας Συρίας.

"Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι σύμμαχοι της Τουρκίας θα ενεργήσουν διαφορετικά στα βορειοανατολικά, όπου τώρα καταπατούν τα ασσυριακά χωριά του Khabur".

Σε απάντηση της στρατιωτικής εισβολής της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στις 29 Οκτωβρίου ενέκρινε ψήφισμα που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

"Η αναγνώριση μιας γενοκτονίας πριν από έναν αιώνα είναι σημαντική, αλλά δεν θα κάνει τίποτα για να αποτρέψει την επίθεση που υπάρχει σήμερα, η οποία θα μπορούσε να καταστρέψει τελείως την Ασσυριακή κοινότητα του Khabur", ανέφερε η National Review.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...