Κύπρος

Πομπέο - Χριστοδουλίδης: Συνάντηση τη Δευτέρα - Βασικά ζητήματα οι τουρκικές προκλήσεις και το Κυπριακό

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ,Νίκος Χριστοδουλίδης, αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, τα θέματα ενέργειας, τρομοκρατίας και μετανάστευσης.

Συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο θα έχει ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, έναν χρόνο ακριβώς μετά την υπογραφή της δήλωσης προθέσεων στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στο State Department στην Ουάσιγκτον. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις, τα θέματα ενέργειας, τρομοκρατίας και μετανάστευσης.

 

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα θέσει επίσης το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και θα ενημερώσει και για τις εξελίξεις στο κυπριακό.

 

Αναμένεται ότι ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών θα έχει επαφές και με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους ενώ επιδιώκεται συνάντηση και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

 

Οι επαφές Χριστοδουλίδη πραγματοποιούνται μια εβδομάδα πριν τη τριμερή συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Βερολίνο.

 

Σήμερα η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ, είχε συναντήσεις στη Λευκωσία με τον Μουσταφά Ακιντζί το πρωί και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το απόγευμα. Και οι δύο συνάντησεις διήρκεσαν από μιάμιση ώρα και δεν έγιναν δηλώσεις. Στόχος των επαφών είναι η προετοιμασία της τριμερούς συνάντησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ