Κόσμος

Πανωλεθρία για τους Τούρκους στη Β.Συρία: Κούρδοι ανακατέλαβαν την πόλη Bir Issa & κατέβασαν την τουρκική σημαία - Δεκάδες νεκροί & τραυματίες

Νέες πανωλεθρίες είχαμε για τους φιλότουρκους τζιχαντιστές σήμερα, αφού σε μάχες μεταξύ των συριακών κουρδικών δυνάμεων και των φιλότουρκων μαχητών, σκοτώθηκαν 11 τζιχαντιστές και τραυματίστηκαν σοβαρά δεκάδες άλλοι, ενώ οι Κούρδοι μαχητές υπέστειλαν την τουρκική σημαία στην πόλη Bir Issa, σε μια κίνηση που υποδεικνύει πολλά για το μέλλον της Τουρκίας στην Βόρεια Συρία.

“Έντεκα φιλότουρκοι μαχητές σκοτώθηκαν σήμερα Πέμπτη από τις κουρδικές δυνάμεις κατά παράβαση συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός που αποσκοπούσαν στη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Φυσικά, ένας μεγαλύτερος αριθμός πέθανε και από την άλλη πλευρά. Όταν επιτίθενται εναντίον του FSA ή των στρατιωτών μας, πρέπει να παραμείνουμε σιωπηλοί; Φυσικά και πρέπει να αντισταθούμε με περισσότερα αντίποινα», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δεν δήλωσε πού έλαβαν χώρα οι μάχες, αλλά το συριακό παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι είχαν σημειωθεί συγκρούσεις κοντά στη συριακή συνοριακή πόλη Ain Issa, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες για τα θύματα.

https://twitter.com/yasiremres/status/1192419229569617921?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1192419229569617921&ref_url=https%3A%2F%2Fsyria.liveuamap.com%2Fen%2F2019%2F7-november-video-sdf-has-removed-the-turkish-flag-in-bir

https://twitter.com/MHJournalist/status/1192436560291078146?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1192436560291078146&ref_url=https%3A%2F%2Fsyria.liveuamap.com%2Fen%2F2019%2F7-november-russians-flying-over-ain-issa-while-there-is-heavy

Μετά την ήττα όμως των φιλοτουρκικών δυνάμεων σε αυτήν την πόλη, ότι και να δηλώνει ο Τούρκος πρόεδρος, Σύροι Κούρδοι κατέβασαν επιδεικτικά την τουρκική σημαία, σηματοδοτώντας την κατοχή της πόλης από τις δυνάμεις του SDF.

Επίσης μετά την είσοδο των Κούρδων, και εδώ είναι σημαντικό, ρωσικές δυνάμεις με τουλάχιστον 40 φορτηγά εισήλθαν στη νέα τους στρατιωτική βάση στην πόλη Bir Issa, ενώ συνεχώς φορτηγά με πυρομαχικά καθώς και στρατιωτικό εξοπλισμό εισέρχονται σε αυτήν.

Αυτό που είναι σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι Ρώσοι και SDF, φέρονται να δρουν από κοινού με εμπροσθοφυλακή τους Κούρδους, κατά των Τούρκων τις τελευταίες 48 ώρες, κάτι που αλλάζει ξανά την εικόνα για την κατάσταση στην περιοχή, αλλά και το μέλλον της παρουσίας των τουρκικών δυνάμεων στην Βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας, έχουμε όπως φαίνεται ανατροπή των δεδομένων έχουμε στη Συρία. Κούρδοι και Άσαντ βρίσκονται ένα βήμα από το να ενώσουν δυνάμεις, καθώς ο εχθρός τους είναι κοινός.

Οι Κούρδοι μαχητές στη βορειοανατολική Συρία είναι έτοιμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον πρόεδρο Μπασάρ Ασάντ, δήλωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου Ιλχάμ Έμματ.

«Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον Assad», δήλωσε ο Έμματ.

Βέβαια ο ίδιος είπε πως πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στο Συριακό στρατό, αλλά πλέον είναι θετικοί, κάτι που σημαίνει πως δημιουργούνται νέες εξελίξεις στη περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=5RbPCy_EUg4

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΑΝΤ

Ο Μπασάρ Άσαντ επαναλαμβάνει την κατηγορία “κλέφτης” για τον Ερντογάν, ενώ αναφέρει πως με μεσολάβηση της Ρωσίας υπήρξαν 4 συναντήσεις με την Τουρκία, 2 ήταν στην Κεσεμπ και 2 στην Ρωσία, αλλά όπως λέει, αυτές δεν ήταν αποδοτικές.

“Η συμφωνία Ρωσίας-Ερντογάν είναι προσωρινή, πρέπει να διαχωρίζουμε τους τακτικούς και στρατηγικούς στόχους της Ρωσίας. Ο μόνος μας εχθρός είναι ο Ερντογάν και αυτοί που του μοιάζουν. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πιο καλός πρόεδρος των ΗΠΑ, για εκείνον εσωτερικό και εξωτερικό είναι το ίδιο, δεν είναι σαν τους προκατόχους του που έκαναν τα ίδια και πήραν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ολες οι περιοχές που τώρα βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων θα επιστρέψουν πίσω, ο τελικός μας στόχος είναι ο πλήρης έλεγχος του συριακού κράτους, όπως ήταν πριν από το 2011”.

Τι θα γίνει μετά την εγκατάσταση των Ρώσων στο Βορρά, με δεδομένη την απόφαση Άσαντ να εκδιώξει τους Τούρκους από το συριακό έδαφος; Αυτό είναι άγνωστο ενώ οι σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας περνούν μια πολύ δύσκολη φάση όπως φαίνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...