Κόσμος

Ο εφιάλτης των Χριστουγέννων! Τρόμος στην Ευρώπη: Τούρκοι και Σκοπιανός ετοίμαζαν χτύπημα στην Γερμανία

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Όσο η Ευρώπη ντύνεται στα γιορτινά της για την χριστουγεννιάτικη περίοδο τόσο αυξάνεται και η ανησυχία για τυφλά χτυπήματα τζιχαντιστών.

Το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων για επαγρύπνηση λόγω της αυξημένης απειλής από την τρομοκρατία.

Στην Γερμανία ύποπτοι του ISIS συλλαμβάνονται επειδή ετοιμάζονταν με βόμβα "να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους άθεους"

Στην Γαλλία κυκλοφόρησε έρευνα σύμφωνα με την οποία η χώρα είναι στόχος περισσότερων ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων από οποιοδήποτε άλλο κράτος της ΕΕ.

Αναλυτικότερα, η αστυνομία στη Γερμανία απέτρεψε μια μεγάλη συνωμοσία για βομβιστική επίθεση από ριζοσπάστες μαχητές που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και ήθελαν να «σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους απίστους», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Τρίτη στο Offenbach, όχι μακριά από τη Φρανκφούρτη, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν βομβιστική επίθεση για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους. Οι ύποπτοι ήθελαν να δολοφονήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους «άπιστους» σε μια επίθεση που σχεδιάστηκε να λάβει χώρα στην περιοχή του Ρήνου(Rhine-Main) σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο πρωταρχικός ύποπτος που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης είναι ένας 24χρονος Γερμανός καταγωγής εκ Σκοπίων που ήθελε να κατασκευάσει εκρηκτικά και ο οποίος είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να αγοράσει ένα όπλο online. Οι δύο ύποπτοι συνεργάτες του είναι και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, ηλικίας 22 και 21 ετών.

Η εισαγγελέας της Φρανκφούρτης Nadja Niesen δήλωσε ότι οι ύποπτοι πιστεύεται ότι έχουν ομολογήσει σε άλλους ότι ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού κράτους.

Την Τρίτη το πρωί, περίπου 170 αστυνομικοί διενήργησαν επιδρομές σε τρία διαμερίσματα στο Offenbach και συνέλαβαν τους ριζοσπάστες ισλαμιστές, οι οποίοι ήταν ήδη στο μικροσκόπιο των αρχών.

Το υλικό και ο εξοπλισμός κατασκευής βόμβας ανακαλύφθηκαν κατά τις επιδρομές εντός των σπιτιών των υπόπτων. Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα, δήλωσε η Νίσεν.

"Η επέμβαση συνέβη εγκαίρως για να αποφευχθεί μια συγκεκριμένη απειλή", δήλωσε η Niesen, λέγοντας ότι οι τρεις άνδρες ήλπιζαν να σκοτώσουν "όσο περισσότερους ανθρώπους, τους λεγόμενους απίστους, όσο το δυνατόν."

Γαλλία

Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη που δείχνει ότι πάνω από το ήμισυ των τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ συνέβησαν στη Γαλλία, η χώρα αποδεικνύεται πως είναι το ευρωπαϊκό κράτος μέλος που πλήττεται περισσότερο από τη ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία,

Η μελέτη, η οποία κυκλοφόρησε από το Ίδρυμα Πολιτικής Καινοτομίας (Fondapol), εξέτασε τις ριζοσπαστικές ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις από το 1979 έως τις 31 Αυγούστου του 2019 και ανακάλυψε ότι η Γαλλία είχε πέσει θύμα 71 επιθέσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γράφει η Figaro.

Μεταξύ της περιόδου 1979 και του 2012, η ​​χώρα κατέγραψε μόνο 29 επιθέσεις και 45 νεκρούς, αλλά στην εποχή της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους, οι επιθέσεις αυξήθηκαν σε 42 με 272 θανάτους σε μόλις έξι χρόνια.

Περίπου το 54,3% των επιθέσεων στις οποίες το Ισλαμικό κράτος έλαβε μέρος συνέβησαν στη Γαλλία, με τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να είναι οι συχνότεροι στόχοι για τους τρομοκράτες.

Η γαλλική πρωτεύουσα και τα γύρω προάστια του Seine-Saint-Denis, έχουν δει τις περισσότερες επιθέσεις, μαζί με άλλες περιοχές όπου έχουν επισημανθεί προβλήματα με την ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση.

Η μελέτη εξέτασε επίσης την παγκόσμια επίδραση της ισλαμικής τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι υπήρχαν 33.769 ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις παγκοσμίως από το 1979 έως το 2019 και 167.096 σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα αυτών. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιθέσεων, 89,1%, πραγματοποιήθηκε στις μουσουλμανικές χώρες και σχεδόν το 90% διεξήχθησαν από σουνίτες μουσουλμάνους.

Το Ισλαμικό Κράτος είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία, το πιο θανατηφόρο από όλες τις ριζοσπαστικές τρομοκρατικές ομάδες κατά τη διάρκεια της περιόδου, χρεωμένο με συνολικά περίπου 50.000 θανάτους.

Η Γαλλία έχει επίσης δει πολλές αποτυχημένες επιθέσεις κατά τα τελευταία χρόνια, με πέντε μεγάλες επιθέσεις να προλαμβάνονται μόνο τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Περαιτέρω όλεθρος θα μπορούσε να είναι απειλή τα επόμενα χρόνια, καθώς η Γαλλία αναμένει να υποδεχθεί πάνω από 250 τρομοκράτες που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές μέχρι το έτος 2022.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ