Υγεία

Οφθαλμολογικές επεμβάσεις: Πότε τις καλύπτει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι που επιλέγουν ασφαλιστική εταιρεία με γνώμονα τις καλύψεις των διαθλαστικών ανωμαλιών. Πότε όμως, καλύπτονται από το ασφαλιστήριο υγείας οι οφθαλμολογικές επεμβάσεις;

Μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες που αποζημιώνουν για γυαλιά ή επεμβάσεις με λέιζερ στον τομέα των διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία). Μάλιστα, αυτές οι λίγες εταιρείες δεν καλύπτουν τα έξοδα μέσω των νοσοκομειακών προγραμμάτων αλλά προσφέρουν έξτρα πακέτο σε συνεργασία με κάποια συγκεκριμένη οφθαλμολογική κλινική.

Τα προνομιακά πακέτα παρέχουν γενναίες εκπτώσεις σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια διαθλαστική χειρουργική επέμβαση με την προϋπόθεση να την πραγματοποιήσει στη συγκεκριμένη κλινική.

Η εξαίρεση αποζημίωσης είναι εύλογο να δυσαρεστεί τον ασφαλισμένο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο παρελθόν τα συμβόλαια υγείας των εταιρειών αποζημίωναν για τα έξοδα των χειρουργικών επεμβάσεων διαθλαστικών διορθώσεων.

Δεν είναι λίγοι οι ασφαλισμένοι που επιλέγουν εταιρεία με γνώμονα τις καλύψεις αυτών των παθήσεων.

Σε ποιες περιπτώσεις, λοιπόν, καλύπτονται από το ασφαλιστήριο υγείας οι οφθαλμολογικές επεμβάσεις;

α) Όταν είναι σοβαρές, όπως στραβισμός, παθήσεις του κερατοειδούς, γλαύκωμα, αποκόλληση ή καταρράκτης και με την προϋπόθεση ότι η ασθένεια θα εκδηλωθεί μετά από 12 ή και 24 μήνες από την έναρξη της ασφάλισης. Τηρούνται δηλαδή περίοδοι αναμονής που διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Βασική προϋπόθεση είναι οι παθήσεις της όρασης να μην προϋπάρχουν κατά την έναρξη ασφάλισης.

β) Καλύπτονται όλα τα έξοδα της επέμβασης όταν πρόκειται για παλαιά συμβόλαια που διατηρούνται σε ισχύ.

γ) Καλύπτονται τα έξοδα σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών και τραυματισμών ματιών ακόμη και από την πρώτη ημέρα έναρξης του συμβολαίου υγείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...