Κόσμος

Ολλανδία: Πρόλαβαν στο παρά πέντε τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως πως ενόψει εορτών ο τρόμος έχει επιστρέψει στην Ευρώπη για πιθανά χτυπήματα τζιχαντιστών που είτε επιστρέφουν στις χώρες τους είτε διεισδύουν στα μεταναστευτικά κύματα είτε "εκπαιδεύονται" μέσω διαδικτύου.
Η αστυνομία στην Ολλανδία, λοιπόν, συνέλαβε δύο άτομα ως ύποπτα ότι σχεδιάζουν να εκτελέσουν τρομοκρατική επίθεση που θα χρησιμοποιούσε γιλέκα αυτοκτονίας και βόμβα αυτοκινήτου, επιβεβαίωσαν οι εισαγγελείς.

Οι δυο ύποπτοι, ηλικίας 20 και 34 ετών, λέγεται ότι «είχαν σκοπό να διαπράξουν μια τζιχάντιστική επίθεση» κάπου στην Ολλανδία μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή την εορταστική περίοδο!!

Οι ολλανδικές αρχές αναφέρουν ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς στόχευαν.

Ο ολλανδικός οργανισμός πληροφοριών AIVD ήταν αυτός που ανακάλυψε τι σχεδίαζαν να κάνουν οι δύο άνδρες, οι οποίοι ήταν και οι δύο από το Zoetermeer, μια πόλη κοντά στη Χάγη.

Ενώ ένας από τους υπόπτους τέθηκε υπό αστυνομική κράτηση στους δρόμους της Χάγης, οι αρχές συνέλαβαν το άλλο στο σπίτι του. Μετά την έρευνα των σπιτιών των υπόπτων, δεν βρέθηκαν πυροβόλα όπλα ή εκρηκτικά. Ωστόσο, εντοπίστηκαν ένα τσεκούρι, ένα μαχαίρι και ένα ανταλλακτικό κινητό τηλέφωνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ