Κοινωνία

Κραυγές και ψίθυροι για ακόμα μεγαλύτερες ελλείψεις φαρμάκων – Σε κίνδυνο οι ασθενείς!

Την ώρα που οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για εκατοντάδες φάρμακα που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων εξαιτίας των παράλληλων εξαγωγών, δηλώσεις των εκπροσώπων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων σε Ημερίδα την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου με κεντρικό θέμα το μέτρο των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback), δείχνουν ότι το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων θα επιδεινωθεί καθώς, οι εξελίξεις βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο.

Οι παράγοντες του φαρμακευτικού κλάδου δήλωσαν σε όλους τους τόνους ότι τόσο η φαρμακευτική καινοτομία, όσο και τα φθηνά φάρμακα πλήττονται από τα οριζόντια μέτρα που λαμβάνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις από το 2013 και μετά, χωρίς να γίνονται διαρθρωτικές αλλαγές. Απαίτησαν δε να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις, εδώ και τώρα.

Στην ίδια Ημερίδα, πάντως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κήρυξε και την έναρξή της, διαβεβαίωσε τις επιχειρήσεις ότι με το αναπτυξιακό clawback που προωθεί η κυβέρνηση και τη θέσπιση αναπτυξιακών κινήτρων για τη μείωση του clawback, θα υπάρξει αλλαγή σελίδας στα όσα δυσάρεστα ίσχυαν μέχρι σήμερα, εξαιτίας των μνημονίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...