Κόσμος

Η Τουρκία υλοποιεί το σχέδιο "Mîsâk-ı Millî": Τουρκικό προτεκτοράτο η Β.Συρία με στρατιωτικές βάσεις - Οργανωμένη επέκταση των συνόρων με κάθε κόστος

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία, με το παραπλανητικό όνομα "spring of peace" δεν θα έχει χρονικά όρια και ειδικό χρονοδιάγραμμα, κάτι που μεταφράζεται σε μια πολύχρονη τουρκική κατοχή συριακού εδάφους και προμηνύει σαφώς μελλοντική προσάρτηση.

Που το πάνε όμως οι Τούρκοι “ρίχνοντας στάχτη στα μάτια” της διεθνούς κοινότητας με πλήθος φωτογραφιών Τούρκων στρατιωτών στην Συρία να δίνουν σοκολάτες στα φτωχά παιδάκια, ενώ την ίδια στιγμή κατασκευάζουν νέες πανίσχυρες στρατιωτικές βάσεις ανατολικά του Ευφράτη;

Σύμφωνα δορυφορικές φωτογραφίες του ISWNews, τις τελευταίες εβδομάδες ο τουρκικός στρατός χτίζει πυρετωδώς αρκετές νέες στρατιωτικές βάσεις σε πρόσφατα κατεχόμενες περιοχές στα ανατολικά του Ευφράτη στο συριακό έδαφος, καταδεικνύοντας ότι η Τουρκία ήρθε για να μείνει εκεί για πολλά -πολλά χρόνια.

Αυτές οι στρατιωτικές θέσεις εντοπίζονται μεταξύ των περιοχών Tal Tamer και Ayn Issa στα βόρεια της εθνικής οδού M4, η οποία είναι το όριο της συμφωνημένης «ασφαλούςς ζώνη» στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Πριν μερικές ημέρες ξεκίνησε η κατασκευή δύο τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στη πόλη Ras al-Ayn.

Οι κινήσεις της Άγκυρας ειδικά σε Συρία και Ιράκ μας δείχνουν ότι οι Τούρκοι υλοποιούν κατά γράμμα το σχέδιο επέκτασης των συνόρων τους σύμφωνα με το γνωστό MîsâkMillî.

“Αυτό το σχέδιο καθορίστηκε από την τουρκική εθνοσυνέλευση μετά τον Α’ 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αναμένοντας την περίοδο που υτές οι "τεχνητές" χώρες (Συρία-Ιράκ κά) θα καταρρεύσουν και τότε η Τουρκία θα έχει την αξίωση να υλοποιήσει αυτό το σχέδιο”, αναφέρουν Τούρκοι εθνικιστές του ΑΚΡ παλαιότερα.

“Ιράκ και Συρία, ευρίσκονται ως γνωστό σε μεγάλη αστάθεια, η Ελλάδα έχει οικονομικά προβλήματα και ουσιαστικά είναι ακόμα σε μια νέου τύπου επιτήρηση από την ΕΕ, ενώ και η Αρμενία ταλανίζεται και αυτή από μια σοβαρή οικονομική κρίση και “στέκεται” μόνο με ρωσική υποστήριξη” συνεχίζουν οι ίδιες τουρκικές πηγές που διαβλέπουν μια τεράστια ευκαιρία για να κάνουν οι Τούρκοι πραγματικότητα τα “βρώμικα” σχέδια τους για μία Μεγάλη Τουρκία.

Οι Τούρκοι θέλουν πολλά και ονειρεύονται άλλα τόσα χωρίς κόστος όμως μέχρι τώρα ουσιαστικό.

Το ότι σε Συρία και Ιράκ δεν “πλήρωσαν” ακριβά σε ανθρώπινο στρατιωτικό προσωπικό δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει και προς Δυσμάς.

Η Τουρκία δεν διάγει μια σταθερή εσωτερική κατάσταση και ένας εμφύλιος πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει οποτεδήποτε, για αυτό και μία πιθανή σύγκρουση σε όλα τα επίπεδα με την Ελλάδα δεν είναι καθόλου εύκολη σε καμία περίπτωση. Για αυτό και ο Ερντογάν προτίμησε να μας στέλνει μετανάστες/πρόσφυγες κατά εκατοντάδες μέχρι να “πειστεί” πιθανόν η ελληνική πλευρά και να αποδεχθεί τα άνομα σχέδια του.

Πρόκειται για κάτι όμως που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ από καμία κυβέρνηση, λόγω λαϊκής αντίδρασης , σε μια περίοδο που η συμφωνία των Πρεσπών είναι ακόμα νωπή μαζί με τις αντιδράσεις που αυτή προξένησε.

Παρόλα αυτά οι Τούρκοι κινήθηκαν πρώτοι θέλοντας να υλοποιήσουν αυτό το “εθνικό τους σχέδιο”, εισβάλλοντας στους πιο αδύναμους πρώτα (Ιράκ, Συρία) ενώ θα "ασχοληθούν" στην συνέχεια με την Κύπρο,  και μετά ίσως να έρθει η σειρά Αρμενίας και Ελλάδας. Η Βουλγαρία, παρά το γεγονός ότι είναι μικρή χώρα θα ακολουθήσει τελευταία.

Η Άγκυρα φέρεται ότι θα συνεχίσει το σχέδιο MîsâkMillî, μέχρι να δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα, είτε από την Ελλάδα, είτε από τον άξονα Ελλάδος-Ισραήλ και Αιγύπτου, ο οποίος απαγορεύει στους Τούρκους την πρόσβαση στην Α.Μεσόγειο λόγω υδρογονανθράκων.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ