Ρωσία

Η Ρωσία προτείνει οι ΗΠΑ να επεκτείνουν τη New START

Η Ρωσία έχει προτείνει οι ΗΠΑ να επεκτείνουν τη συνθήκη New START για πέντε χρόνια ή για μικρότερη περίοδο εφόσον το επιθυμούν, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Προτείναμε στις ΗΠΑ επέκταση της συνθήκης για μία πενταετία, ή, αν για κάποιους λόγους αυτό δεν είναι βολικό στην αμερικανική πλευρά, τότε μία πιο μικρή περίοδο, που ίσως δεν θα ήταν το καλύτερο σημάδι, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς κοινότητας, που αναμένει πιο πειστική επιβεβαίωση από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον για την τήρηση του ελέγχου όπλων. Τουλάχιστον είναι καλύτερη από το τίποτα» δήλωσε ο Ριάμπκοφ μετά τις διαβουλεύσεις με τον Κινέζο αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μα Ζαοσού.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία πρέπει επίσης να περιληφθούν στο διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση.

«(Τα πυρηνικά οπλοστάσια Ηνωμένου Βασιλείου και Γαλλίας) αντιμετωπίζονται ντε φάκτο από κοινού με των ΗΠΑ και υπόκεινται σε αναλύσεις και στρατιωτικό σχεδιασμό (της Ρωσίας), γι’ αυτό (η συμμετοχή της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στον διάλογο) συνάδει με τη βασική μας θέση» πρόσθεσε.

Η Κίνα αναμένει θετική ανταπόκριση από τις ΗΠΑ στο ρωσικό κάλεσμα

Η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν θετικά στην πρόταση της Ρωσίας για επέκταση της συνθήκης για πέντε χρόνια, δήλωσε ο Κινέζος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μα Ζαοσού.

«Η επέκταση της συνθήκης είναι κοινή επιθυμία όλης της διεθνούς κοινότητας. Αν η συνθήκη επεκταθεί επιτυχώς, αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στη διεθνή διαδικασία αποπυρηνικοποίησης και διασφάλισης της παγκόσμιας στρατηγικής σταθερότητας. Γι’ αυτό ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν θετικά το συντομότερο δυνατόν στη ρωσική θέση για τη συνθήκη» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...