Ρωσία

Εντυπωσιακό! - Ρωσική μονάδα δοκιμών προσομοιώνει πυρηνικές εκρήξεις για να δοκιμάσει τα ρομπότ και τα στρατιωτικά οχήματα - (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ακριβώς θα συνέβαινε με τα καθημερινά σας αντικείμενα σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης;

Στην Ρωσία αναρωτήθηκαν.... Στην πραγματικότητα, επειδή τα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα ίσως χρειαστεί να αντέξουν σε μια τέτοια έκρηξη, δοκιμάζονται για την ανθεκτικότητά τους σε σχέση με τον τύπο βλάβης που θα μπορούσε να προκύψει από έκρηξη πυρηνικού τύπου, σύμφωνα με την RT.

Ενώ η Ρωσία δεν διεξάγει πυρηνικές εκρήξεις για δοκιμαστικούς σκοπούς, υπάρχουν εγκαταστάσεις δοκιμών που δημιουργούνται για να παράγουν «σχεδόν τέλεια» μοντέλα των επιπτώσεων μιας πυρηνικής έκρηξης: ένα κύμα εκρήξεων, μια θερμική ακτινοβολία και ένας καταστροφικός ηλεκτρομαγνητικός παλμός.

Και εκτός από τις πυρηνικές εκρήξεις, η πειραματική μονάδα διασφαλίζει επίσης ότι ο ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός μπορεί να αντέξει περιστατικά.

Η εγκατάσταση - γνωστή ως το 12ο Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας του Υπουργείου Άμυνας - εξέτασε πρόσφατα μια ομάδα στρατιωτικών μη επανδρωμένων οχημάτων εδάφους που περιλαμβάνει πέντε μοντέλα που κυμαίνονται από ένα μικρό ρομπότ ανασυγκρότησης έως έναν οπλισμένο φορέα προσωπικού 13 τόνων, ο οποίος μπορεί να επανδρωθεί ή όχι.

Εκτός από τα ρομπότ, η μονάδα εξέτασε επίσης τους σταθμούς διοίκησης που θα κρατούσαν τους χειριστές του ρομπότ.

Άλλες δοκιμές περιλάμβαναν τον έλεγχο του εάν τα τηλεχειριζόμενα οχήματα θα μπορούσαν να υποστούν ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς και άλλες διαταραχές. Πολλοί από αυτούς τους παλμούς μπορούν να χτυπήσουν ηλεκτρονικά, κάτι που μπορεί να είναι καταστροφικό για τα ρομπότ που ελέγχονται από απόσταση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ρυθμίσεις και τις πλήρεις δοκιμές σε αυτό το ρωσικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ρωσικής 30 λεπτών:

https://www.youtube.com/watch?v=xf_MRl99pcU&feature=emb_title

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...