Πολιτική

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα - Βρίζει Έλληνες ο Γιαννούλης: "Φασίστες και σκοταδόψυχοι" - Απόλυτος διχασμός το μεταναστευτικό


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, έκανε λόγο για απειλές και ύβρεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να αποκαλεί «φασίστα τον σκοταδόψυχο», συνεχίζοντας να προκαλεί τους Έλληνες που καθημερινά επηρεάζονται από την ανεπάρκεια της πρώην κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον της ΝΔ, να διαχειριστεί την πρωτοφανή μεταναστευτική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

Απειλές και ύβρεις ισχυρίστηκε ότι δέχεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, με αφορμή τις καταγγελίες περί διοργάνωσης μπάρμπεκιου έξω από δομές μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το μεσημέρι της Τρίτης, ισχυρίστηκε ότι ομάδες πολιτών διοργανώνουν μπάρμπεκιου, καταναλώνοντας αλκοόλ και ψητό χοιρινό, προκειμένου να «προκαλέσουν» τους μετανάστες.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «σαδισμό» και «κτηνωδία», όπως και για «προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των μουσουλμάνων».

Γιαννούλης: Δεν θα σταματήσω να λέω φασίστα τον σκοταδόψυχο

«Καταχράστηκα και πιστώθηκα ή χρεώθηκα, δυσανάλογη προβολή και δημοσιότητα. Είναι πολλοί που θεωρούν ότι αυτό είναι πάντα καλό. Ακόμη και το να σε βρίζουν ή να σε απειλούν. Εγώ δεν έμαθα να ζω έτσι ούτε να σκέφτομαι έτσι» επέμεινε την Τετάρτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Και πρόσθεσε: «Δεν το θεωρώ δίκαιο και τους οφείλω τουλάχιστον την υποχρέωση να πω σε όλους όσοι συνεχίζουν να βρίζουν και να απειλούν εμένα και εμμέσως αλλά εξίσου χυδαία και απάνθρωπα όλους τους πρόσφυγες, ότι δεν πρόκειται να φοβηθώ ή να σταματήσω τον φασίστα να τον λέω φασίστα, τον σκοταδόψυχο / σκοταδόψυχο και τον σαδιστή /σαδιστή».

https://www.facebook.com/christos.giannoulis.50/posts/10220062549374989&width=500

«Επειδή όμως συνήθως οι δειλοί και οι θρασείς, επιλέγουν να σε πληγώσουν με ότι αγαπάς, τους προειδοποιώ ότι κάθε νέα απειλή ή το παραμικρό να συμβεί σε οποιονδήποτε εκτός εμού, δεν θα μείνει απλά μια ανάρτηση κοινωνικού δικτύου» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Αντιδράσεις από Μπογδάνο και Κυρανάκη

Στις αρχικές δηλώσεις του κ. Γιαννούλη έσπευσε να απαντήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ υπο προϋποθέσεις.

«Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτησή σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μέσω του Twitter, σημείωσε τα παρακάτω:

«Να το δούμε επί της ουσίας; Σ´αυτό αναφέρθηκε ο κ Γιαννούλης και ζήτησε να απαγορευθεί. Παρά τ´ ότι, όσο κι αν διαφωνεί κανείς ιδεολογικά ή αισθητικά, δεν γίνεται τίποτα παράνομο. Διότι αυτή είναι η βαθιά αντιφιλελεύθερη αντίληψη της αριστεράς: Ό,τι δεν μας αρέσει να απαγορεύεται» έγραψε ο βουλευτής της Ν.Δ.

​Και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι αν το εγκρίνει ή όχι, αν το ασπάζεσαι ή όχι, αν μου αρέσει ή όχι. Το θέμα είναι ότι ζήτησε να απαγορευθεί! Κάτι προκλητικό, για κάποιους χοντροκομμένο, για κάποιους ευρηματικό, αλλά σε κάθε περίπτωση απολύτως νόμιμο».

https://twitter.com/bogdanosk/status/1192013862477938689?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1192013862477938689&ref_url=https%3A%2F%2Fsputniknews.gr%2Fpolitiki%2F201911065147819-giannoulis-mparmpekiou-metanastes-thessaloniki%2F

​«Και τα δύο μπορούν να χαρακτηριστούν χοντροκομμένα και προκλητικά δρώμενα. Κανένα δεν νοείται να απαγορευθεί από μια φιλελεύθερη δημοκρατία. Μόνο για το ένα ζητήθηκε από εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος να προβλεφθεί ποινικός κολασμός. Αυτό είναι το θέμα, φίλοι. Over and out» κατέληξε ο κ. Μπογδάνος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ