Εσωτερική Ασφάλεια

Βίντεο-σοκ: Ντοκουμέντο με την «απόβαση» αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου - Άλλοι 4.000 «εισβολείς» θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα


Aπόβαση αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου κατά την διάρκεια της ημέρας και χωρίς κανένα εμπόδιο έχουμε πλέον καθημερινά.

Προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα καταφθάνουν οι βάρκες στο νησί και διερωτάται πλέον κανείς τι θα εμπόδιζε μια ασύμμετρη επιχείρηση με «αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες» οι οποίοι όμως θα ήταν οπλισμένοι με συγκεκριμένη αποστολή κατά ελληνικού νησιού με σκοπό το σαμποτάζ.

 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fikarianationaguard%2Fvideos%2F697256317438128%2F&show_text=0&width=267

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fikarianationaguard%2Fvideos%2F2480901778668114%2F&show_text=0&width=267
ΝΕΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Οι κάτοικοι ενημερώνουν το e-evros ότι είναι "Πολύ συχνό φαινόμενο στον ορεινό όγκο του Έβρου. Δέρειο, Λεπτοκαρυά, Κέχρος κλπ κλπ όσοι κινούμαστε προς τα εκεί για δουλειά (ανεμογεννήτριες - τηλεπικοινωνίες) τους συναντάμε πολύ συχνά. Στη μέση του πουθενά - κυριολεκτικά - τους βλέπεις να περπατάνε , να σου κάνουν νόημα να σταματήσεις και σε πολλές περιπτώσεις όπως και αυτή πετάγονται στο δρόμο. Μη σταματάτε για κανένα λόγο"!

TI ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο κ. Πέτσας είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μεταφερθούν άλλα 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ μέχρι τα τέλη του Νοεμβρίου και ότι προωθείται η κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ξέρουν όσοι έρχονται στη χώρα μας ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από την επιστροφή τους. Οσον αφορά τις μετακινήσεις μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από το 1% του πληθυσμού ανά τοπική περιφέρεια».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου θα μεταφερθούν αρκετές χιλιάδες στην ενδοχώρα και θα υπάρξει μέριμνα ώστε να πάνε σε περιοχές που είχαν δεχθεί μικρότερο βάρος το προηγούμενο διάστημα. Επίσης τόνισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές θα ενισχυθούν με υποδομές. Όπως εξήγησε αυτά γίνονται γιατί «πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά. Όλοι οι Ελληνες θα το πράξουν γιατί αντιλαμβάνονται την έννοια της αλληλεγγύης». Ο στόχος πάντως είναι για 10.000 επιστροφές μέχρι το τέλος του 2020.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών τόνισε ότι είναι «σε ένα βαθμό δικαιολογημένες» υπογραμμίζοντας ωστόσο: «Οι Ελληνες γνωρίζουν τι θα πει προσφυγιά και ξεριζωμός και αγκαλιάζουν τους πρόσφυγες».

Αποκάλυψε επίσης ότι «παρά τις σπατάλες που ερευνά η OLAF, είχε αξιοποιηθεί μόνο το 22% των πόρων που είχαν διατεθεί από την ΕΕ».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ