Εκκλησία

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Γλίτωσε την φυλακή για υπεξαίρεση 66.499 δολαρίων

Αξιωματούχος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής γλιτώνει την ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση...

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η New York Post.

Συγκεκριμένα, ένας πρώην οικονομικός υπάλληλος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής απέφυγε την Πέμπτη την φυλάκιση για την υπεξαίρεση 66.499 δολαρίων από το εκκλησιαστικό ταμείο, καθώς η εκκλησία τον συγχώρησε, παρόλο που θα έπρεπε πρώτα να μετανοήσει.

"Η Αρχιεπισκοπή είναι απογοητευμένη που ο κ. Παπαδάκος παραβίασε την εμπιστοσύνη που του έχει δοθεί ... δεν έχει ακόμη ζητήσει συγγνώμη", δήλωσε ο δικαστής του Μανχάταν, Richard Berman, διαβάζοντας δυνατά μια επιστολή που του έστειλε η εκκλησία. «Η Αρχιεπισκοπή τον συγχωρεί και προσεύχεται ότι θα εκδηλώσει μετάνοια για τις πράξεις του».

Ο Μπέρμαν το χαρακτήρισε «περίεργο» ότι ο 53χρονος δεν κατάφερε να εκφράσει τύψεις προς τον οργανισμό τον οποίο έκλεβε για περίπου πέντε χρόνια.

"Απλά φαίνεται περίεργο. Γιατί να ζητήσετε συγγνώμη από την κυβέρνηση, αλλά όχι από το θεσμικό όργανο;" είπε ο δικαστής. "Φαίνεται άλυτο."

Κατά τη δική του δακρύβρεχτη δήλωση την Πέμπτη, ο Τζορτζ Παπαδάκος ζήτησε συγγνώμη από  την οικογένειά του, αλλά επίσης παρέλειψε να αναφέρει την εκκλησία.

Πιεζόμενος από τον δικαστή Berman, ο δράστης και πατέρας δύο παιδιών είπε ότι προσπαθεί να επικεντρωθεί σε διορθωτικές πράξεις.

"Δεν είναι μόνο λόγια, είναι δράση", είπε στον δικαστή. "Πρέπει να κάνω πράγματα για να αποδείξω ότι λυπάμαι".

Ενώ οι εισαγγελείς ήθελαν τον Παπαδάκο να εκτίει ποινή τουλάχιστον οκτώ μήνες πίσω από τα σίδερα, ο δικαστής τον καταδίκασε σε χρόνο υπηρεσίας ισοδύναμο με τον χρόνο διεκπεραίωσης που βρισκόταν υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...