Κόσμος

Αγώνας για την Ορθοδοξία & το έθνος: Σύροι Χριστιανοί αναπτύχθηκαν απέναντι από τους φιλότουρκους τζιχαντιστές - Συνεχίζεται η προέλαση του SAA

Στρατιωτική μονάδα στελεχωμένη αποκλειστικά με χριστιανούς ορθόδοξους, θα επιβλέπει τώρα την ασφάλεια σε περιοχές της βόρειας Συρίας, ενάντια στις προκλήσεις των μαχητών του FSA που υποστηρίζονται από την Τουρκία, με στόχο να προληφθούν σφαγές των χριστιανών της περιοχής.

https://youtu.be/2RwXKSdCsyA?t=41

Οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο ότι η επίλεκτη αυτή δύναμη πραγματοποιεί περιπολίες σε χωριά κοντά στην πόλη Tal Tal στην περιοχή του ποταμού Khabur.

Η περιοχή αυτή φιλοξενεί τις πολλές χριστιανικές και ασσυριακές κοινότητες της Συρίας.

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν εισβάλει στην περιοχή από τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν περίπου 200.000 άνθρωποι.

Υπήρξαν ανησυχίες για σφαγές στα χριστιανικά χωριά, καθώς και πρόκληση αγριοτήτων από μαχητές που υποστηρίζονται αποκλειστικά από την Άγκυρα , οι οποίες περιλαμβάνουν πρώην τζιχαντιστές.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αρχή της τουρκικής εισβολής, οι Τούρκοι στοχοποίησαν και βομβάρδισαν συριακή ορθόδοξη εκκλησία της Παναγίας στο χωριό Tal Jihan, στην επαρχία Tirbe-Spi (Qahtaniya), στο ανατολικό Qamishli της Βόρειας Συρίας.

Οι διώξεις των Χριστιανών που ζουν στη Μέση Ανατολή από τον ισλαμικό στρατό, μπορούν να συγκριθούν μόνο με την μαρτυρική περίοδο των πρώτων χρόνων του χριστιανισμού, με το ποίμνιο και την εκκλησία να παραμένουν ακλόνητοι και αισιόδοξοι στην θέση τους,  είχε δηλώσει  σε παλαιότερη συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti  ο  Μητρόπολης της Δαμασκού και Συρίας Κωνσταντίνος .

Την ίδια περίοδο, ο συριακός στρατός πολεμάει εδώ και αρκετές μέρες για τη στρατηγική πόλη Κομπάνι, προσπαθώντας να σφραγίσει τον ανατολικό άξονα από την πλευρά της Λατάκειας.

Οι Σύροι εν τω μεταξύ έχουν μετακινήσει αρκετές μονάδες στα σύνορα της Τουρκίας στην πόλη Al-Hasakah αυτή την εβδομάδα μετά από μια σύντομη αποχώρηση.

Σύμφωνα με αναφορές, ο συριακός στρατός επέστρεψε στις θέσεις του στις επαρχίες Al-Derghabiyah, Amuda και Al-Malkiyah, ενώ παράλληλα ανέπτυξε διάφορες επίλεκτες μονάδες στο μέτωπο της πόλης Tal Tamr.

Επίσης οι Σύροι μετέφεραν βαριά όπλα σε αυτά τα μέτωπα, παρά την επικείμενη απειλή από τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία μαχητές που επιθυμούν να επεκτείνουν την εδαφική επιρροή τους στη βορειοανατολική Συρία.

Ταυτόχρονα, ο συριακός στρατός ελπίζει να συνάψει συμφωνία με τις συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF).

Το πρωταρχικό ζήτημα που εμποδίζει τη συγχώνευση των δύο πλευρών είναι η επιμονή του SDF να του επιτραπεί να παραμείνουν οι μαχητές του στις περιοχές τους, ως τμήμα μιας τοπικής αμυντικής δύναμης.

Η Δαμασκός δεν μπορεί να παράσχει αυτές τις διαβεβαιώσεις στο SDF, επομένως οι δύο πλευρές εξακολουθούν να παραμένουν σε αντίθεση με αυτό το ζήτημα προκαλώντας επιπλέον προβλήματα και απορρέουν ήδη από την αμφιλεγόμενη στάση ΗΠΑ-Ρωσίας.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης