Πολιτική

Άγριος καβγάς Φίλη–Κεραμέως: «Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές;» – «Σας αρέσει να σπάνε με αλυσοπρίονα τις πόρτες»

Αντικείμενο διαμάχης μεταξύ της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του πρώην υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη, έγινε η χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής έκανε λόγο για πταίσμα ή απλό πλημμέλημα και ρώτησε την κ. Κεραμέως αν φοβάται τις κόκκινες μπογιές. «Φοβάστε τις κόκκινες μπογιές; Η επίθεση στο γραφείο της κ. Κεραμέως προφανώς είναι λυπηρή, ήταν ένα πταίσμα, ένα ελαφρύ πλημμέλημα αυτό ήταν πάντως κόκκινες μπογιές. Μας ενοχλεί, μας ενοχλεί βεβαίως υπάρχει διαδικασία διερεύνησης του θέματος και είναι καταδικαστέα. Το άλλο είναι ο τραυματισμός φοιτητών, η εισβολή των ΜΑΤ στα πανεπιστήμια και εκεί όχι μόνο κουβέντα από την κ. Κεραμέως αλλά και μπράβο κιόλας».

«Συντάσσεστε με τους μπαχαλάκηδες»

Η υπουργός Παιδείας απάντησε με υψηλούς τόνους στον κ.Φίλη λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να συντάσσεται με τους μπαχαλάκηδες. «Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτούς που προσπαθούν με τη βία να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Σας πήρε πέντε ολόκληρες μέρες για να πείτε μια ολόκληρη κουβέντα για την επίθεση στο γραφείο μου.
Ξέρετε ότι έσπασαν την πόρτα εισόδου στην ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο, εσείς επιλέγετε να είστε με αυτούς που κάνουν ορμητήρια βίας τα πανεπιστήμια, εμείς επιλέγουμε να είμαστε με όλους αυτούς που θέλουν ένα δημόσιο πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από πάσης μορφής βία και ανομία αυτή είναι η διαφορά μας και για αυτή κρινόμαστε».

Τη στιγμή που η κ. Κεραμέως, αναφερόταν στο περιστατικό με το αλυσοπρίονο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, φώναξε από κάτω «και καλά έκαναν».

«Ο Φίλης αποδοκιμάστηκε από τους φοιτητές»

Η υπουργός Παιδείας συνέχισε την επίθεση της κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επί τέσσερα χρόνια είχε επιλέξει να στηρίξει τις συμπεριφορές της ανομίας. «Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ χθες απέδειξε περίτρανα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριζε επί τεσσεράμισι χρόνια αυτές τις συμπεριφορές και επέλεξε να πάει χθες να πυροδοτήσει καταστάσεις. Αποδοκιμάστηκε από τους ίδιους τους φοιτητές ο κ.Φιλης ενώ δεν είχε κουβέντα για όσα βρέθηκαν στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ άρα θεωρείται φυσιολογικό οτι τα δημόσια πανεπιστήμια πρέπει να έχουν κράνη, ρόπαλα, υλικά αμφίεσης και κουκούλες διαρρηκτικά εργαλεία πέτρες μάρμαρα. Όλα αυτά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ φυσιολογικό να βρίσκονται στο δημόσιο πανεπιστήμιο.»

Ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε χθες στην φοιτητική κινητοποίηση και προειδοποίησε την κ. Κεραμέως ότι η Νέα Δημοκρατία θα βρει απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και στο πεζοδρόμιο και στη Βουλή

«Φυσικά και συμμετείχαμε στη φοιτητική κινητοποίηση γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα περάσει η αυταρχική υποτροπή, δεν θα περάσει η προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα και να μη συζητάμε το προσφυγικό και το σκάνδαλο Novartis. Θα είμαστε απέναντι και εδώ και στο πεζοδρόμιο και αν σας ενοχλεί η λέξη πεζοδρόμιο αλλάξτε την πείτε το αγώνας.»

Φίλης: «Ο φοιτητής μου μίλησε με ευγένεια»

Ο κ. Φίλης σχολίασε και το γεγονός ότι χθες αποδοκιμάστηκε από φοιτητές όταν πήγε στην ΑΣΟΕΕ. «Πήγα χθες στο οικονομικό πανεπιστήμιο, έτσι έχουμε μάθει στην Αριστερά να υπερασπιζόμαστε παντού τα δημοκρατικά δικαιώματα. Βρέθηκαν 1-2 φοιτητές που άσκησαν κριτική, την δέχτηκα δεν έφυγα την άκουσα. Με μεγάλη ευγένεια μίλησε ο άνθρωπος. Είστε με αυτούς που με αποδοκίμασαν τον ένα-δύο; Αυτούς εσείς τους λέτε ότι είναι τρομοκράτες και στείλατε την αστυνομία να τους πιάσουν. Ο εχθρός είναι ένας ο κυβερνητικός αυταρχισμός και το φοιτητικό κίνημα και το άσυλο δεν έχουν ιδιοκτήτες».

Κεραμέως: Τα ρόπαλα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνικό φαινόμενο

«Καταλαβαίνω τη θέση του κ. Φίλη είναι πάρα πολύ δυσμενής πήγε χθες στην ΑΣΟΕΕ και τον αποδοκίμασαν οι ίδιοι οι φοιτητές, η θέση του είναι πάρα πολύ δύσκολη και εδώ φαίνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η ΝΔ το να βρίσκονται ρόπαλα, κράνη και μάσκες σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο το θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο, αδιανόητο και απολύτως καταδικαστέο αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Φίλη είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Αυτή είναι η διαφορά, αυτή είναι η αντίληψή μας και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο λαός έχει επιλέξει εμάς».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...