Κόσμος

Άγκυρα: Περίπου 70 Σύροι πρόσφυγες που ήταν εγκατεστημένοι στην Τουρκία επέστρεψαν στην πόλη Ρας αλ Άιν

Περίπου 70 Σύροι πρόσφυγες που ήταν εγκατεστημένοι στην Τουρκία, επιστρέφουν στη Συρια όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Δεκάδες Σύροι πρόσφυγες που είναι εγκατεστημένοι στην Τουρκία, επέστρεψαν στη Συρία σε μια ζώνη στα βορειοανατολικά της χώρας. Στη συγκεκριμένη περιοχή η Αγκυρα είχε διώξει τον περασμένο μήνα τους μαχητές της αραβοκουρδικής οργάνωσης SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις).

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, περίπου 70 Σύροι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έφτασαν στη συριακή πόλη Ρας αλ Άιν, υπό την επίβλεψη στρατιού από την Τουρκία και των Σύρων ανταρτών, συμμάχων της Αγκυρας. Είναι η πρώτη φορά που Σύροι οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Τουρκία για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους επιστρέφουν σε αυτή τη ζώνη.

Τον περασμένο μήνα η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία για να εκδιώξει την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση». Οι επιχειρήσεις αυτές ανεστάλησαν κατόπιν δύο συμφωνιών της Άγκυρας με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία που προέβλεπαν την αποχώρηση της YPG από τη μεθόριο. Ωστόσο, με την επέμβασή της αυτή η Τουρκία έθεσε απευθείας υπό τον έλεγχό της μια λωρίδα μήκους 120 χιλιομέτρων και πλάτους 30 στα σύνορα των δύο χωρών, ανάμεσα στις πόλεις Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ