Κόσμος

Κινεζικά ΜΜΕ «δίνουν» τον Ερντογάν: «Η Τουρκία θα δώσει πληροφορίες για τους S-400 στις ΗΠΑ» - Ανησυχούν οι Ρώσοι Αξιωματούχοι»

Τρομερό σενάριο περί πιθανότατης μυστικής συμφωνίας Τραμπ-Ερντογάν αναφέρουν κινεζικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης  λόγω της απρόσμενης για πολλούς απόφασης της Άγκυρας να μην παραδοθεί τώρα η δεύτερη παρτίδα των ρωσικών πυραύλων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέροντας ένα έντονο και σκοτεινό" παρασκήνιο στην υπόθεση, ενώ υπάρχουν ήδη  αντιδράσεις Ρώσων αξιωματούχων προς στους Τούρκους.

Κινέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Τουρκία "θα βρει έναν λόγο όχι μόνο να μην πληρώσει στη Ρωσία για την παράδοση των S-400 μετά την άρνηση παράδοσης τους, αλλά και να μεταφέρει τα μυστικά της τεχνολογίας αυτών των ρωσικών συστημάτων στις ΗΠΑ, δημιουργώντας μια σοβαρή απειλή εθνικής ασφαλείας, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά και για την Κίνα, την Ινδία και ορισμένες άλλες χώρες που θα παραλάβουν τα ρωσικά συστήματα".

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις έντονες  προσπάθειες του Ερντογάν να «ρίξει» τη Ρωσία με την αγορά του S-400.

Η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας όσον αφορά την πώληση της δεύτερης παρτίδας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumph θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα άκρως σοβαρό διμερές πρόβλημα, ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί.

"Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο γεγονός ότι τα συστήματα S-400 Triumph μεταφέρθηκαν σε μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ (Τουρκία), αλλά και στο γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα που υποδεικνύουν την προσπάθεια της Άγκυρας να «ρίξει» τη Ρωσία στο θέμα αυτό.

Η "ανακατανομή" του βόρειου τμήματος της Συρίας έληξε όταν η Τουρκία δέχθηκε από τις ΗΠΑ απειλές με βαριές οικονομικές κυρώσεις μέχρι και εχθροπραξίες, καθώς η Άγκυρα έτεινε  και πάλι χείρα φιλίας στην Ουάσιγκτον.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumph πωλήθηκαν μέσω ρωσικού δανείου και μεταφέρθηκαν ταχύτατα στην Τουρκία από μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη Ruslan. Αλλά τώρα η Άγκυρα σκέφτεται να αναβάλει τις παραδόσεις της  δεύτερης παρτίδας ", ανέφερε Ρώσος δημοσιογράφος μεγάλης ρωσικής εφημερίδας, σύμφωνα με τον οποίο, η Άγκυρα θα μπορούσε και πάλι να «μαχαιρώσει στην πλάτη» την Ρωσία.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή την στιγμή που μιλάμε, σε Κρεμλίνο και Άγκυρα διαδραματίζεται ένα “σκληρό”παιχνίδι με την πιθανότατη “τουρκική κυβίστηση” προς τις ΗΠΑ, μετά και τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων περί μη αγοράς ρωσικών μαχητικών, διότι είναι ενεργό το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35.

Δεν πρέπει να απορούμε με τον Ερντογάν, διότι αν δώσει τα μυστικά των ρωσικών πυραύλων στην Ουάσιγκτον, τότε αυτόματα θα εισέλθει στο πρόγραμμα των F-35, ενώ θα έχει δώσει μια μεγάλη ευκαιρία στις ΗΠΑ να αποκτήσουν ρωσική τεχνολογία, στην κόντρα τους με τον Πούτιν.

Αν συμβεί αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ πιθανό, τότε οι Ρώσοι θα έχουν δεχθεί όντως δεύτερη “πισώπλατη μαχαιριά” μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία το 2015. Το μόνο που μένει σε αυτήν την περίπτωση είναι το πως θα αντιδράσει η Ρωσία  σε όλα αυτά.   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...