Κόσμος

Volkswagen: "Στον πάγο" η απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Η Volkswagen αποφάσισε να αναβάλει την απόφαση για την κατασκευή ενός εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων ύψους 1,3 δισ. ευρώ στην Τουρκία, εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής που έχει ξεσπάσει από την στρατιωτική δράση της χώρας στη Βόρεια Συρία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε δημιουργήσει μια τουρκική μονάδα στην δυτική πόλη Μανισα στις αρχές Οκτωβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την έναρξη κατασκευής αυτοκινήτων στη χώρα.

"Η απόφαση κατασκευής ενός νέου εργοστασίου αναβλήθηκε από το δ.σ. της διοίκησης", ανέφερε η Volkswagen. "Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και ανησυχούμε για τις τρέχουσες εξελίξεις".

Η προγραμματισμένη επένδυση στην Τουρκία, η οποία θα επεκτείνει τον συνολικό αριθμό των εργοστασίων της Volkswagen σε 123, θα ενώσει την παραγωγή του VW Passat και των Skoda Superb μεσαίου μεγέθους σεντάν, σε μια προσπάθεια να δημιουργία μια γέφυρα για την αύξηση των πωλήσεων ανά την Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις ασιατικές ανταγωνιστικές σε αυτές τις αγορές, εξαιτίας του υψηλού κόστους παραγωγής στα εργοστάσιά της στη Δυτική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ