Αθλητισμός

UEFA: Στα «μαλακά» η Βουλγαρία με ποινές "χάδι"

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία επέβαλε μία ποινή -χάδι στους Βούλγαρους για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν στον αγώνα με την Αγγλία για τα προκριματικά του EURO που είχε πραγματοποιηθεί στη Σόφια.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βουλγαρίας μάλλον ικανοποιημένη πρέπει να είναι από την ποινή της UEFA για τα όσα έγιναν στον πρόσφατο αγώνα με την Αγγλία στη Σόφια (0-6) για τα προκριματικά του EURO 2020.

Συγκεκριμένα, στη Βουλγαρία επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και άλλης μίας με αναστολή, καθώς και πρόστιμο 75.000 ευρώ όπως ανακοινώθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Υπενθυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος αγώνας διεκόπη δυο φορές από τον διαιτητή λόγω ρατσιστικών επιθέσεων των οπαδών στους Άγγλους. Όλα αυτά, ενώ οι Βούλγαροι ήταν ήδη τιμωρημένοι για πρότερη ρατσιστική επίθεση γι’ αυτό και στο συγκεκριμένο ματς, μέρος της εξέδρας ήταν κλειστό.

Την απογοήτευση της για την ποινή εξέφρασε η οργάνωση FARE, το παρατηρητήριο για τον ρατσισμό στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Τα συγκεκριμένα προκάλεσαν τη διεθνή κατακραυγή, ενώ οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου της βουλγαρικής ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ, και του ομοσπονδιακού προπονητή, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...