Κόσμος

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Ο Άσαντ ελέγχει Ράκα, Ευφράτη & Μανμπίτζ» - Ο Ερντογάν στρατολογεί τους Σύρους της Τουρκίας!

Υπό τον έλεγχο τους έθεσαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις την πόλη Τάμπκα και το παρακείμενο αεροδρόμιο στην επαρχία της Ράκα, ενώ κατέλαβαν σειρά γεφυρών στον Ευφράτη και δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς, σύμφωνα με όσα απεικονίζονται στον χάρτη για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, τον οποίο ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στον χάρτη φαίνεται ότι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού περιήλθαν δύο υδροηλεκτρικοί σταθμοί της πόλης Τάμπκα, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ετ-Τάμπκα και μια σιδηροδρομική γέφυρα. Στην περιοχή της Ράκα η Δαμασκός έθεσε υπό τον έλεγχο της δύο γέφυρες στον Ευφράτη.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι υπό τον πλήρη έλεγχο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων περιήλθαν η πόλη Μανμπίτζ και οι γύρω κατοικημένες περιοχές, όπως και ότι οι ΗΠΑ απέσυραν τα στρατεύματά τους από τις βάσεις που είχαν στην πόλη αυτή.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μετά από τα οδυνηρά πλήγματα που υπέστη ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του από τις δυνάμεις του SDF, οι τουρκικές αρχές άρχισαν να στρατολογούν εσπευσμένα νέους σε ηλικία Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία και να τους αποστέλλουν να πολεμήσουν στη βόρεια και ανατολική Συρία.

Πολλές πηγές από την Τουρκία επιβεβαίωσαν την είδηση ότι οι τουρκικές αρχές, μετά από μία εβδομάδα επιθέσεων στη βόρεια και ανατολική Συρία και τις απώλειες που έχουν εκεί από τους Κούρδους, τώρα στρατολογούν βιαστικά Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία και τους στέλνουν να πολεμήσουν για να σκοτωθούν αυτοί και όχι οι Τούρκοι στρατιώτες στην Συρία.

Η απόφαση αυτή της Άγκυρας επισπεύσθηκε μετά την ανακοίνωση του Κρεμλίνου περί μη συμφωνίας με την Άγκυρα για την επιχείρηση «πηγή της Ειρήνης» και τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών και ανταρτών του FSA σε μάχες με τους Κούρδους.  

Σαφώς η Τουρκία θέλει να επιτύχει τα σχέδια της με "άλλα μέσα", αγνοώντας την απόφαση του Κρεμλίνου περί αποχώρησης όλων των ξένων δυνάμεων από την Συρία.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι τουρκικές αρχές έχουν τοποθετήσει δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής στους κεντρικούς δρόμους και στις πόλεις της Τουρκίας, οι οποίες συλλαμβάνουν όλους τους νέους σε ηλικία Σύρους πολίτες που ευρίσκονται στο τουρκικό έδαφος, για να τους οδηγήσουν στην συνέχεια στις αιματηρές  μάχες στη βορειοανατολική Συρία.

Ρωσικές πηγές την ίδια στιγμή τονίζουν ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης», αναδιατυπώνει και πάλι τον χάρτη της Συριακής επικράτειας, κάτι που επιφέρει υψηλό τίμημα και για την ίδια την Άγκυρα.

Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, η Άγκυρα σκοπεύει να καταλάβει μια ζώνη  30 χιλιομέτρων σε όλα τα σύνορα της για να δημιουργήσει τη λεγόμενη "ζώνη ασφαλείας" λόγω των Κούρδων.

«Με όλο τον σεβασμό προς τα τουρκικά εθνικά συμφέροντα, θα ήθελα να σημειώσω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποιεί μια στρατιωτική επίθεση εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους που δεν έδωσε άδεια για την είσοδο ξένων στρατευμάτων. Επιπλέον, η Άγκυρα προγραμματίζει "εθνοκάθαρση" στην περιοχή. Μιλάμε για τα σχέδια της Τουρκίας για την  μετεγκατάσταση μερικών  εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που βρίσκονται επί του παρόντος στο έδαφός της. Οι Σύροι αυτοί θα  χρησιμεύσουν ως «εργαλείο» για την εκδίωξη των Κούρδων από τη "ζώνη ασφαλείας" που σχεδιάζει η Άγκυρα», δηλώνει ο Ρώσος ειδικός Σέργιος Μαρζέκτσιν .

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το "πονηρό σχέδιο" του Ερντογάν προκάλεσε μια ευρεία αρνητική αντίδραση διεθνώς. Η Ευρώπη καταδίκασε έντονα την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Το Παρίσι ζήτησε να σταματήσει η προμήθεια όπλων στην Άγκυρα, και την απόφαση αυτή την στηρίζουν οι αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, του Βελγίου, της Σουηδίας και των Κάτω Χωρών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να στηρίξουν την τουρκική εισβολή και άρχισαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους έτσι ώστε  να μην εμπλακούν και αυτές στην περιοχή», τονίζει ο ίδιος.

Υπάρχει όμως μια σαφής αντίφαση μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, μιας και  η Τουρκία είναι η δεύτερη δύναμη σε αριθμό ενόπλων δυνάμεων μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η μακρινή Κίνα, με την οποία η Τουρκία είχε συνεργασία, κάλεσε την Άγκυρα να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία.

«Σε αυτή την κατάσταση, η απόφαση των Κούρδων ηγετών να ζητήσουν βοήθεια από τη Δαμασκό και τη Μόσχα φαίνεται λογική. Μετά από διαπραγματεύσεις στη ρωσική αεροπορική βάση Khmeimim, τα συριακά στρατεύματα κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τους Τούρκους, καταλαμβάνοντας τα εδάφη που ανήκουν στην κουρδική πλευρά» καταλήγει ο Σέργιος Μαρζέκτσιν .

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...