Αρχείο

Πάτησε το "κουμπί" ο Τραμπ: Eπιβάλλει βαριές κυρώσεις στον Ερντογάν - Η τουρκική εισβολή στη Συρία τιμωρείται!

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της εισβολής της στη Συρία και αυτές ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή ώστε οι δασμοί στον χάλυβα, θα επανέλθουν στο 50%, όπως ήταν πριν από τη μείωση που έγινε τον Μάιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν επίσης άμεσα τις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από το υπουργείο Εμπορίου, με σεβασμό στην εμπορική συμφωνία ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Τουρκία.

Επίσης δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα στοχεύουν σε τρέχοντες και πρώην αξιωματούχους, της κυβέρνησης της Τουρκίας, αλλά και οποιοδήποτε άτομο συμβάλλει στη αποσταθεροποίηση της βόρειας Συρίας.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1183833640507269120

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι καλωσορίζει οποιαδήποτε χώρα επιθυμεί να βοηθήσει τους Κούρδους στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να διαδραματίσουν κανένα ρόλο στην προστασία της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειανατολική Συρία.

«Αφήστε τη Συρία και τον Άσαντ να προστατεύσουν τους Κούρδους και να πολεμήσουν την Τουρκία για τα δικά τους εδάφη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια σειρά αναρτήσεων του στο twitter. Αναφερόταν στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Συρία στην προστασία των Κούρδων είναι καλός για μένα, είτε είναι η Ρωσία, η Κίνα είτε ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Ελπίζω ότι όλοι θα τα πάνε περίφημα, είμαστε 7.000 μίλια μακριά!».

Επανέλαβε τη στάση του ότι η δική του εστίαση πρέπει να είναι η ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των αμερικανικών συνόρων με το Μεξικό και όχι η προστασία των Κούρδων στη Συρία, οι οποίοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον πόλεμο του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...