Κόσμος

Οι ΗΠΑ στέλνουν F-15 & Apache στη Συρία - Το Ιράν προμηθεύει με νέο στρατιωτικό υλικό τον Άσαντ


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Συρία. HΠΑ και Ρωσία αλλάζουν άρδην την στάση τους έναντι της Άγκυρας εδώ και λίγα 24ωρα. 

Το παιχνίδι είναι σίγουρα χοντρό και κανείς δεν γνωρίζει ποιο θα είνα τελικά το μέλλον της Τουρκία μετά την εισβολή στη Β. Συρία.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε τα εξής: Ο στρατός των ΗΠΑ έστειλε μαχητικά αεροσκάφη F-15 και επιθετικά ελικόπτερα Apache σε «επίδειξη δύναμης» για να αντιμετωπίσει δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία και οι οποίες ήρθαν «πολύ κοντά» στα στρατεύματα των ΗΠΑ δυτικά της πόλης Ain Issa της Συρίας.

Οι τρομοκράτες που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία “παραβίασαν μια σταθερή συμφωνία” για να μην απειλούνται τα αμερικανικά στρατεύματα.

Τα παραπάνω μετέδωσε ο ανταποκριτής του δικτύου FOX στο Πεντάγωνο Lucas Tomlinson.
 

TEΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ KAI ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΑΝΤ

Ο Ιρανός πρόεδρος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ένα άκρως φιλικό κράτος όπως είναι η Συρία του Άσαντ, σε καμία των περιπτώσεων.

«Όσον αφορά τα γεγονότα στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας, εκτιμώ ότι σήμερα  βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που δεν είναι καλή  για την περιοχή της Συρίας. Πρέπει να εργαστούμε όλοι για την προστασία της διαδικασίας στην Αστάνα, ενώ επισημαίνω ότι η  Τουρκία οφείλει να διασφαλίσει αυτή τη διαδικασία», είπε ο ίδιος κρύβοντας απλά την μεγάλη οργή του κατά του Ερντογάν που κινείται πλέον ανεξέλεγκτος .

«Η Τουρκία έχει ανησυχίες με τη Βόρεια Συρία, το Ιράν μπορεί να τις κατανοήσει εν μέρει αυτές τις ανησυχίες της Τουρκίας, αλλά δεν μας αρέσει ο τρόπος όμως που κάποιος αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες και υλοποιεί αυτά τα αποτελέσματα», είπε ο Ρουχανί μέχρι πρότινος «κολλητός» με τον Ερντογάν.

Από την άλλη πλευρά η σύνοδος που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ιρανικό κοινοβούλιο και αφορούσε αποκλειστικά τις εξελίξεις στο βόρειο τμήμα  Συρίας, εξέδωσε καταδικαστικό ψήφισμα κατά της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Κατά τη διάρκεια της ιρανικής κοινοβουλευτικής συνόδου, αποφασίστηκε η εκ νέου συνδρομή στις συριακές ένοπλες δυνάμεις με υλικό και προσωπικό αν και εφόσον απαιτηθεί για την διαφύλαξη της συριακής εθνικής κυριαρχίας.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η χώρα του είναι ενάντια στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία με κάθε τρόπο.

Ο ίδιος διαμήνυσε στον Τούρκο ΥΠΕΞ  Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ειδική ανακοίνωσης ότι το Ιράν, «είναι σε πλήρη αντίθεση με τις τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και απαίτησε από την Άγκυρα να σεβαστεί  την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τσαβούσογλου φέρεται να  διαβεβαίωσε την Τεχεράνη ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας θα γίνει  σεβαστή και ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα είναι  «προσωρινή», αλλά ποιος τους πιστεύει πλέον τους Οθωμανούς ;

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1184186848308056065?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1184181285486583808?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1184193636407230465?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...