Κύπρος

Διάβημα κατά της Τουρκίας σε ΕΕ & ΟΗΕ ετοιμάζουν Ελλάδα-Κύπρος - Δεν αρκούν όμως αυτά τα μέτρα!

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Αναστασιάδης, εν μέσων των συνεχιζόμενων εντάσεων στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Οι απειλές της Τουρκίας για την πραγματοποίηση γεώτρησης στο οικόπεδο 7 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) έχει σημάνει συναγερμό σε Αθήνα και Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την «εξελισσόμενη, νέα παράνομη επέμβαση της Τουρκίας στο αδειοδοτημένο τεμάχιο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποφάσισαν συντονισμένες ενέργειες και διαβήματα τόσο προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όσο και προς τα Ηνωμένα Έθνη».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι «συνεχίζεται σ’ όλα τα επίπεδα η στενή συνεργασία και ο απόλυτος συντονισμός ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο».

Τη στενή συνεργασία και τον πολυεπίπεδο συντονισμό είχε επισημάνει νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου.

Δεν αρκούν όμως αυτά τα μέτρα. Οι Τούρκοι θα καταλάβουν μόνο με την δύναμη των όπλων, επιτέλους κύριοι των Αθηνών και της Λευκωσίας!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ