Κόσμος

Όλο και πιο κοντά σε "Δραματική Αλλαγή": Τα ρομπότ έρχονται για 200.000 αμερικανικές τραπεζικές εργασίες

Μια νέα έκθεση της Wells Fargo & Co, προειδοποιεί ότι περίπου 200.000 τραπεζικές εργασίες στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να καλυφθούν από ρομπότ.

Όπως έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν, η επιτάχυνση της τεχνολογικής προόδου στον τομέα της αυτοματοποίησης, της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης έχει τη δυνατότητα να αναμορφώσει τον κόσμο στα έτη 2020 έως 2030. Η σύγκρουση αυτών των δυνάμεων θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική αναστάτωση πολύ μεγαλύτερη από ότι, στις αρχές του 20ου αιώνα.

"Σε ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία, ένα νέο κύμα επενδύσεων, περίπου 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, δαπανάται για την τεχνολογία, που θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους, με την αποζημίωση των μισθωτών να αντιπροσωπεύει το ήμισυ του συνόλου των τραπεζικών δαπανών ", δήλωσε ο Mike Mayo , ανώτερος αναλυτής της Wells Fargo Securities LLC.

Η μελέτη της Wells Fargo, η οποία αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, δείχνει ότι το 2030 θα μειωθεί 20% έως 33% το ποσοστό των τραπεζικών θέσεων εργασίας. Οι περισσότεροι που θα πληγούν θα είναι το back office, το υποκατάστημα των τραπεζών, το τηλεφωνικό κέντρο και οι εταιρικοί υπάλληλοι. Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τις τεχνολογικές πωλήσεις, συμβουλές και διαβουλεύσεις θα επηρεαστούν λιγότερο, σύμφωνα με τη μελέτη.

"Θα είναι μια δραματική αλλαγή στα κέντρα επαφής, και αυτά είναι τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά", δήλωσε για την έκθεση της Wells Fargo ο Michael Tang, εταίρος της Deloitte που ηγείται της παγκόσμιας πρακτικής καινοτομίας στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. "Βλέπουμε ήδη σημάδια αυτού με chatbots, και μερικοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι συζητούν με έναν υπολογιστή επειδή απλώς απαντούν σε ερωτήσεις".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coalition Development Ltd. ο Μάρτιν Τσάβες, υπέυθυνος της Goldman Sachs για την αυτοματοποίηση του εργατικού δυναμικού, δήλωσε τον περασμένο μήνα, ότι ο αριθμός των υπαλλήλων για επενδυτικές, τραπεζικές και άλλες συναλλαγές μειώθηκε για πέμπτο συνεχές έτος το 2018.

Το 2020 θα είναι γνωστό ως η μεγάλη περίοδος μετασχηματισμού όπου η εταιρική Αμερική εγκαταλείπει το εργατικό της δυναμικό για την αυτοματοποίηση.

Τα ρομπότ έχουν μέχρι στιγμής αυξηθεί τρεις φορές . Η σύγκρουση της αυτοματοποίησης στην οικονομία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αστάθεια, οικονομικές διακυμάνσεις και κοινωνικές αναταραχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ