Κόσμος

Υπ. Εσωτερικών Ιράκ: Τουλάχιστον 104 οι νεκροί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας- Πάνω από 6.000 τραυματίες

Κατά τη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων στο Ιράκ, συνολικά 104 διαδηλωτές και οχτώ αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Waid ανέφερε νωρίτερα ότι οι νεκροί στις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις που εξελίσσονται από την 1η Οκτωβρίου έφταναν τους 113, ενώ 4.100 έχουν τραυματιστεί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ δήλωσε ότι συνολικά 104 διαδηλωτές και οχτώ αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων, ενώ περισσότερα από 6.000 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, 51 κτίρια και οκτώ γραφεία πολιτικών κομμάτων έχουν γίνει παρανάλωμα από τους διαδηλωτές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Αντέλ Αμπντούλ Μαχντί συμφώνησε να προχωρήσει με την εφαρμογή σχεδίου σχετικά με τον ανασχηματισμό εν μέσω των διαδηλώσεων.

Η δήλωση έρχεται μετά την έκθεση του Ιρακινού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που κάνει λόγο για 450 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου, με περίπου τους μισούς να έχουν απελευθερωθεί.

Η Βαγδάτη και άλλες περιοχές του Ιράκ βρίσκονται αντιμέτωπες με διαδηλώσεις από την Τρίτη. Οι διαδηλώσεις εξελίσσονται βίαια καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν χρήση πραγματικών πυρών, αντλιών και δακρυγόνων για να απωθήσουν τους διαμαρτυρόμενους.

Οι διαδηλωτές ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Επιπλέον, απαιτούν δουλειές, οικονομικές μεταρρυθμίσεις και αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ