Κόσμος

Υπό πολιορκία οι ΤΕΔ: Ο Συριακός στρατός περικύκλωσε τους Τούρκους στην πόλη Ras al-Ain - Τελεσίγραφο Δαμασκού σε Άγκυρα

Νέα σοβαρότατα δεδομένα έχουμε πλέον στην Βόρεια Συρία από την αποφασιστικότητα του Άσαντ να ελέγξει πλήρως την χώρα του, μετά την σαφή εντολή του για προέλαση τριών συριακών τεθωρακισμένων ταξιαρχιών γύρω από την πόλη Ras al-Ain.    

Οι δυνάμεις αυτές μετέβησαν στην περιοχή πέριξ της πόλης και την περικύκλωσαν, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις και οι τζιχαντιστές του FSA βρίσκονται μέσα σε αυτήν, φέρνοντας τις δύο χώρες λίγο πριν την ευθεία πολεμική σύγκρουση.

Μιλάμε για μια τρομερή δύναμη πυρός από πλευράς Σύρων, η οποία συνοδεύεται από αέρος από αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και από ρωσικά συστήματα πυραύλων εδάφους-εδάφους (που μπορούν να "κατεβάσουν" το έδαφος 10 πόντους), δίνοντας την δυνατότητα στην Δαμασκό εφόσον το αποφασίσει, να κονιορτοποιήσει τους Τούρκους στην πόλη αυτή μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πριν προλάβουν να στείλουν ενισχύσεις οι Τούρκοι.   

https://twitter.com/200_zoka/status/1185992333646532617

"Ο Σύρος πρόεδρος μέσω ανεπίσημων καναλιών έστειλε τελεσίγραφο στους Τούρκους, «να αποσυρθούν σύντομα από την περιοχή αυτή», σύμφωνα με το μέλος του κοινοβουλίου της Συρίας, Jansit Kazan.

Νωρίτερα, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Συρίας ανέφερε ότι τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Ras al-Ain μετά την αποχώρησή των συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), κάτι που επιβεβαιώθηκε από όλους.

«Ο τουρκικός στρατός μπορεί να είναι μέσα στο Ras al-Ain, αλλά δεν θα μείνει εκεί για πολύ καιρό, [ο στρατός] θα υποχωρήσει, διότι ο τουρκικός στρατός είναι ήδη περικυκλωμένος από τις συριακές δυνάμεις, οπότε δεν φοβόμαστε», δήλωσε ο Kazan, όταν ρωτήθηκε αν οι πόλεις Ras al-Ain και Tal Abyad έχουν περιέλθει πλήρως υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν και τώρα δίνεται προτεραιότητα στο διπλωματικό μέτωπο της επίλυσης της σύγκρουσης στη Συρία, η Δαμασκός δεν θα ανεχτεί καμία ξένη κατοχή στην συριακή επικράτεια.

«Δεν θα υπάρχουν Τούρκοι, ακόμα κι αν υπάρχουν Κούρδοι, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε καμιά κατοχή, ούτε από την Τουρκία ούτε από κανέναν μετά από εννέα χρόνια του πολέμου», δήλωσε ο Καζάν.

Υποστήριξε ότι το βόρειο τμήμα της Συρίας υπόκειται σε «ορισμένες συμφωνίες προς το συμφέρον της συριακής κυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι η Δαμασκός εκτιμά ιδιαίτερα τη βοήθεια των συμμάχων της, ιδίως της Μόσχας, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής.

Όλοι όμως στην περιοχή  ξέρουν πολύ καλά, ότι όπου πατάνε το πόδι τους οι νέο-Οθωμανοί και σηκώνουν την σημαία τους, δεν την υποστέλλουν ποτέ ειρηνικά, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Ερντογάν σε σχετική δήλωση του για την Βόρεια Συρία.

Ήδη από χθες η ίδια η Τουρκία ανακοίνωσε έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Συρία, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Ο σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας, Γιασίν Ακτάι, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να υλοποιήσει έναν ολοκληρωτικό  πόλεμο στη Συρία εάν οι δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης παρεμποδίσουν την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της χώρας, και προστατεύσουν τις κουρδικές δυνάμεις.

«Τα αμερικανικά στρατεύματα που υποστήριζαν τις μονάδες των Κούρδων εγκαταλείπουν επί του παρόντος την περιοχή, αλλά εάν ο στρατός του Συρίας υπερασπιστεί αυτές τις μονάδες, η θέση της Τουρκίας δεν θα αλλάξει, δεν μπορούμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα. Αν το συριακό καθεστώς θέλει να εισέλθει στις πόλεις Manbij, Ain el-Arab, Kamyshli, για να προστατεύσει τις μονάδες αυτοάμυνας του κουρδικού λαού, αυτό θα θεωρηθεί ως  πράξη πολέμου κατά της Τουρκίας και θα λάβουν  μια ανάλογη απάντηση», δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου.

Τέτοιες απειλές μπορεί να αποτελέσουν σοβαρό πρόβλημα για την Άγκυρα, διότι στην περίπτωση αυτή ο συριακός στρατός μπορεί να προστατεύσει πλήρως τον εναέριο χώρο της Συρίας και οι επιθέσεις στο έδαφος της χώρας θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι τα τουρκικά αεροσκάφη θα αποτελέσουν στόχους των συριακών συστημάτων αεράμυνας, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.

Αυτοί είναι όμως οι Αγαρηνοί, οι οποίοι αφού εισέβαλαν πρώτα σε μια ξένη χώρα παραβιάζοντας ένα ολόκληρο κατάλογο νόμων και διατάξεων του διεθνούς δικαίου, τώρα απειλούν την Δαμασκό με ολοκληρωτικό πόλεμο εντός της συριακής επικράτειας. Μιλάμε για την απόλυτη αλαζονεία και μια απίστευτη προκλητικότητα που πηγάζει από την νοοτροπία της Άγκυρας, που το μόνο που ξέρει καλά είναι να απειλεί και εισβάλει σε ξένες χώρες υλοποιώντας παράλληλα γενοκτονίες (σύμφωνα με την ιστορία στην περιοχή).

Τονίζουμε ότι οι Σύροι, από όλες τις δυνάμεις που πάτησαν το πόδι τους στην χώρα εδώ και εννέα  χρόνια  (Τζιχαντιστές, Αμερικανούς, Ρώσους, Βρετανούς, Γάλλους) πιο πολύ μισούν τους Τούρκους, διότι για όλους τους υπόλοιπους  ήξεραν  ότι πρόκειται για "περαστικούς",  που θα μείνουν όσο απαιτηθεί σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Τους Τούρκους όμως τους μισούν στο μέγιστο βαθμό, διότι μόνο αυτοί έχουν την δυνατότητα να υφαρπάξουν συριακό έδαφος και να το προσαρτήσουν στην νεο-Οθωμανική αυτοκρατορία τους σύμφωνα με τα σχέδια τους, για αυτό και θα τους χτυπήσουν με απίστευτη δύναμη εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα.       

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...