Κοινωνία

Υπουργείο Παιδείας: Τέλος η κλήρωση για τη σημαία, σημαιοφόροι οι άριστοι

Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, καλεί τους διευθυντές να μην πραγματοποιηθεί επιλογή σημαιοφόρου με κλήρωση αλλά με βάση την επίδοση στα μαθήματα.

Στην σχετική εγκύκλιο του υπουργείου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Εν όψει της θεσμοθέτησης νέου πλαισίου επιλογής σημαιοφόρων, καλούνται οι δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να μη προβούν σε επιλογή σημαιοφόρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 3 του ΠΔ79/17 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) καθώς το κριτήριο για την επιλογή προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών».

Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Η εγκύκλιος στάλθηκε τώρα, καθώς τις επόμενες μέρες επρόκειτο να γίνει η κλήρωση για τους σημαιοφόρους οι οποίοι θα λάβουν μέρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα αλλάξει τα κριτήρια για τους σημαιοφόρους και η σχετική ρύθμιση θα ενταχθεί άμεσα σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μαζί με άλλες που αφορούν σε άλλα εκπαιδευτικά θέματα.

Παλαιότερα τη σημαία στις παρελάσεις κρατούσαν οι αριστούχοι μαθητές. Το 2017, όμως, ο τότε υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, άλλαξε τον τρόπο επιλογής σημαιοφόρων και παραστατών στα δημοτικά σχολεία, καθιερώνοντας τη διεξαγωγή κλήρωσης.

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας από την πρώτη στιγμή είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...