Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Καμία αναφορά στις συμφωνίες για τους S-400

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέςπ Ταγίπ Ερντογάν, στις συνομιλίες στο Σότσι, δεν συζήτησαν το θέμα της πώλησης των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su35 και Su-57, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας επί θεμάτων στρατιωτικό-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι Πούτιν και Ερτνογάν δεν συζήτησαν στο Σότσι και τη νέα συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας S-400.

«To θέμα των S-400 βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το ζήτημα των S-400 συνεχίζεται. Αλλά δεν συζητήθηκε».

Παρόλα αυτά υπόθεση αγοράς των ρωσικών stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 από την Τουρκία κάθε άλλο παρά «φήμη» φαίνεται πως είναι, διότι η Άγκυρα συνεχίζει τόσο με δηλώσεις όσο και με πράξεις να κρατά «ζωντανό» το ενδεχόμενο αυτό.

Φυσικά όλα θα κριθούν απο την στάση που θα κρατήσουν οι δύο χώρες στον πόλεμο της Συρίας. Φαντάζει παράδοξο η Ρωσία να εξοπλίζει την Τουρκία σε ένα πόλεμο που είναι «αντίπαλες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...