Εσωτερική Ασφάλεια

Πόρτο Ράφτη: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά- Απομακρύνθηκαν προληπτικά κάτοικοι (βίντεο)


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Πόρτο Ράφτη, πολύ κοντά σε οικισμούς της περιοχής.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 23:30 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χαμολιά, προκαλώντας έντονη ανησυχία λόγω των ανέμων που έφταναν τα 6 μποφόρ. Στο σημείο βρέθηκαν αρχικά 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και το ΜΕΤΠΕ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με άλλους 20 πυροσβέστες (80 στο σύνολο με 31 οχήματα), καθώς και με μία δεύτερη ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Πυροσβεστική: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά
Λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα, η φωτιά περιορίστηκε σε σχέση με την αρχική της έκταση, ενώ περίπου δύο ώρες μετά (λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα) τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν οι δυνάμεις καθώς οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαθρακογιάννης.

Οι κάτοικοι είδαν ύποπτο αυτοκίνητο- Πληροφορίες για προσαγωγή
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα irafina.gr, οι κάτοικοι της περιοχής υποπτεύονται εμπρησμό, ενώ υπέδειξαν έναν άνδρα ο οποίος φέρεται να έκανε βόλτες στη περιοχή με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα, η αστυνομία φέρεται να προχώρησε στην προσαγωγή του υπόπτου, προκειμένου να τον ανακρίνει, κάτι που προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

 

Πόρτο Ράφτη: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι, στις φλόγες ένα σπίτι
Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή, ενώ η πυροσβεστική σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, είχε συνεννοηθεί να απομακρυνθούν προληπτικά κάτοικοι από το σημείο. Η κυκλοφορία διακόπηκε στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από Λ. Βραυρώνος.

Ορισμένοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την οδό Αιόλου, που βρισκόταν πολύ κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, με την αστυνομία να κάνει χρήση μεγαφωνικών και να ζητάει από τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F493297174597193%2F&show_text=0&width=267

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και μία εξοχική κατοικία η οποία έχει τυλιχτεί στις φλόγες, αλλά δεν έχει κινδυνέψει κανείς.

Βίντεο από τη φωτιά: Τρόμαξαν από την έκτασή της οι κάτοικοι
Στο βίντεο που ανέβασε ο γνωστός πρώην πυγμάχος και προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αϊδινιώτης, που μένει στην περιοχή, φαίνεται η δύναμη της φωτιάς με τρεις εστίες να είναι ενεργές. Ο κ. Αϊδινιώτης που είναι και αντιδήμαρχος στο Μαρκόπουλο, λέει στο βίντεο πως φοβάται μη τυχόν θρηνήσουν θύματα στη περιοχή, ενώ ακούγονται και οι εντολές της αστυνομίας να ζητούν την προληπτική εκκένωση του κόσμου.
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgiannis.aidiniotis%2Fvideos%2F2427783407338530%2F&show_text=0&width=267

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ