Κόσμος

Πληροφορίες για δοκιμή ρωσικών S-500 στη Συρία

Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, οι δοκιμές του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-500 Prometey στη Συρία ολοκληρώθηκαν και κρίθηκαν επιτυχείς, αλλά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Τα σημαντικότερα στοιχεία του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-500 Prometey της Ρωσίας δοκιμάστηκαν στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Izvestia, το οποίο επικαλείται πηγές στο υπουργείο Άμυνας.

Κατά το σχετικό δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια των δοκιμών των S-500, οι ειδικοί εντόπισαν «ορισμένα προβλήματα» στη λειτουργία του εξοπλισμού, αλλά γρήγορα επιλύθηκαν.

Τονίζεται ότι οι δοκιμές έχουν ήδη ολοκληρωθεί και έχουν χαρακτηριστεί επιτυχείς.

Ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας για το κοινό σύστημα ολοκληρωμένης αεροπορικής άμυνας CIS, Αντιστράτηγος Αϊτέκ Μπίζεφ, σημείωσε ότι κατά τις δοκιμές πριν από την προμήθεια όπλων στις ένοπλες δυνάμεις, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην ομαλή λειτουργία όλων των συνιστωσών τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εξοπλισμός δοκιμάζεται σε σκληρές τεχνικές και κλιματολογικές συνθήκες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο μέχρι στιγμής.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των S-500 δεν έχουν αποκαλυφθεί, αν και πληροφορίες εμφανίζουν το σύστημα να είναι σε θέση να καταστρέψει στόχους σε απόσταση έως και 600 χιλιομέτρων και να εντοπίζει και να χτυπά μέχρι 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται σε υπερηχητικές ταχύτητες μέχρι 7 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο (ισοδύναμο περίπου των 20 Mach).

Στις 2 Οκτωβρίου 2018, η Μόσχα παρέδωσε συστήματα S-300 στη Δαμασκό σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων που εγκαταστάθηκαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Είχε προηγηθεί η κατάρριψη από τις αεροπορικές άμυνες της Συρίας κατά λάθος ενός ρωσικού Il-20 με 15 στρατιωτικούς, ενώ προσπαθούσαν να αποκρούσουν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Μετά το περιστατικό, η Μόσχα κατηγόρησε τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ότι χρησιμοποίησαν σκόπιμα το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους επί στόχων στη Συρία.

Το Τελ Αβίβ απέρριψε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενο ότι είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα εγκαίρως για την αεροπορική επιδρομή στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...