Ρωσία

Πεσκόφ: Τίποτα δεν είναι σαφές ακόμα για τη συμμετοχή της Ρωσίας στη Σύνοδο των G7

Στάση αναμονής κρατά η Ρωσία ως προς το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην επόμενη Σύνοδο των G7, καθώς ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί τίποτα προς το παρόν.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε, το βράδυ της Πέμπτης (17/10), ως «ασαφές» το ενδεχόμενο της συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην επόμενη Σύνοδο των G7, που θα πραγματοποιηθεί στη Φλόριντα, τον Ιούνιο του 2020.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε: «Όλα δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Τίποτα δεν είναι σαφές - από ποιον, πώς και με ποια ιδιότητα θα προσκληθεί η Ρωσία».

Νωρίτερα, ο εκτελών χρέη επιτελάρχη στον Λευκό Οίκο, Μικ Μαλβάνεϊ, είπε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Σύνοδο των G7 που θα γίνει από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου στη Φλόριντα. Διευκρίνισε, όμως, πως το ζήτημα είναι σε εξέλιξη.

Ο Τραμπ διάκειται υπέρ της επιστροφής της Ρωσίας στη Σύνοδο των G7, που περιλαμβάνει τις χώρες με τις επτά ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου. Η Μόσχα σταμάτησε να δίνει το «παρών», το 2014, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, από την άλλη, έχει τονίσει πως δεν υπήρχε συναίνεση σχετικά με την επιστροφή της Ρωσίας, όταν το θέμα τέθηκε από τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ