Κοινωνία

Πανευρωπαϊκή τρομοκρατική ντιρεκτίβα: Σκοτώστε αστυνομικούς! Κοινό μέτωπο από μπαχαλάκηδες & λαθρομετανάστες κατά των δυνάμεων ασφαλείας - Τι θα γίνει στην Ελλάδα;

Τέλη του περασμένου μήνα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ αποκάλυψε πως βρισκόμαστε μπροστά στην εκπαίδευση μιας νέας γενιάς τρομοκρατίας, που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα «Δεκεμβριανά». Η περίπτωση με τις σφαίρες και όχι μόνο μολότοφ κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια απέδειξε περίτρανα πως οι αναβαθμισμένοι μπαχαλάκηδες διψούν για αίμα. 

Η οργάνωση “Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)” μιλάει στην ανάληψη ευθύνης ξεκάθαρα για σφαίρες κατά των αστυνομικών, ενώ η ίδια οργάνωση μετά το επόμενο χτύπημά της τονίζει πως “η κοινωνική επανάσταση θα έρθει μόνο μέσα από τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα” .

Οι κουκουλοφόροι έχουν κυριολεκτικά λυσσάξει μετά τις επαναλαμβανόμενες δράσεις των αρχών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και τις εκκαθαρίσεις και θέλουν να δώσουν ηχηρή απάντηση.

Η ίδια οργάνωση που αναδεικνύεται κλιμακωτά σε πρωταγωνίστρια το τελευταίο διάστημα κάνει λόγο σε νέα παρέμβασή της και για νέα κινητικότητα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επίσκεψη Μike Pompeo στην Αθήνα χρησιμοποιώντας τα περίφημα μαύρα και λευκά βαν γύρω από τον άξονα Μοναστηράκι-Σύνταγμα. Δίνοντας και άλλα παραδείγματα μιλούν για “μιλιτικαροποίηση” της πρωτεύουσας και φόβο του καθεστώτος για τα κοινωνικά κινήματα, που εξαναγκάζει το κράτος να τρομοκρατεί την κοινωνία, γεμίζοντας τους δρόμους του ιστορικού κέντρου με περισσότερες δυνάμεις καταστολής”

Επανέρχεται δε στην επίθεση με σφαίρες κατά των ΜΑΤ λέγοντας πως τα “ντόπια καθεστωτικά ΜΜΕ προσπάθησαν διακαώς είτε να υποβαθμίσουν, είτε να αποσιωπήσουν την ένοπλη επίθεσή μας στα ΜΑΤ στις 27 Σεπτεμβρίου στην Χαρ. Τρικούπη”.

Κατά τα φαινόμενα η νέα γενιά τρομοκρατών έχει θέσει ως στόχο το-τρόπον τινά-ξεκλήρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο στόχαστρο της η στολή. Οι επιθέσεις κατά εργαζομένων αστυνομικών, ανθρώπων της βιοπάλης και γνήσιων εκφραστών της γενιάς των 700 ευρώ, εμποδίζει κάθε κοινό νου να συλλάβει το σκεπτικό των «εγκεφάλων» αυτής της νέας γενιάς τρομοκρατών. Αντί να στρέφει τα πυρά της κατά πολιτικών, επιχειρηματιών, δικαστικών, δημοσιογράφων που θεωρούνται υπεύθυνοι για τη διαφθορά, την οικονομική κρίση και την υποβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη προτιμά τον απλό αστυνομικό. Τον εκπρόσωπο δηλαδή της αστικής τάξης. Αυτόν που είναι πιο κοντά από κάθε άλλον στις ανάγκες του πολίτη. Γιατί κι αυτός ζει με τις ίδιες ανάγκες.

Πως περιμένουν να έχουν την έστω «φιλολογική» ανοχή αν όχι στήριξη της κοινωνίας δρώντας τοιουτοτρόπως; Γιατί βασική επιδίωξη των τρομοκρατών ανα τον κόσμο και κατά καιρούς ήταν και παραμένει η απόκτηση λαϊκού ερείσματος, προσπαθώντας να ριζώσουν στον πολίτη την εντύπωση ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Το ζήτημα όμως με τις επιθέσεις κατά αστυνομικών δεν σταματάει εδώ. Δεν είναι μόνο “τα παιδιά των Εξαρχείων” που τα έχουν βάλει με την στολή. Από την άλλη πλευρά σαν σε κοινό μέτωπο με τους κουκουλοφόρους βρίσκονται οι λαθρομετανάστες.

Οι καταγγελίες από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου για φρικτές και φανατικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στη Μόρια δεν έχουν θορυβήσει όσο θα έπρεπε Μαξίμου & Κατεχάκη.

Το κόλπο που έστησαν οι λαθρομετανάστες με το δήθεν θάνατο παιδιού, που τελικά ήταν εντόσθια προβάτου, αποδεικνύει πως έχει στηθεί καλά σχέδιο για εξέγερση με πρώτο θύμα τις αστυνομικές αρχές ασφαλώς.

Στην Ευρώπη

Το ίδιο σκηνικό όμως....περιέργως διαμορφώνεται και στην Ευρώπη. Πρόσφατα είχαμε την επίθεση στα κεντρικά της Αστυνομίας στο Παρίσι με τέσσερις νεκρούς.

Οι αστυνομικοί κατά της γαλλικής αντιτρομοκρατίας πιστεύουν τώρα ότι οι δολοφονίες ήταν μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση

Ο δράστης, υπάλληλος πληροφορικής στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού που πρόσφατα είχε μυηθεί στο Ισλαμ, και σκότωσε τέσσερις από τους συναδέλφους του συνδέθηκε με ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά την αναζήτηση στο σπίτι του Harpon, η αστυνομία βρήκε στοιχεία στον προσωπικό υπολογιστή του, που τον συνδέει με μια ριζοσπαστική ισλαμική ομάδα. Η σύζυγος του Harpon Iham παραμένει υπό κράτηση και λέγεται ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

Οι αντιτρομοκρατικοί εισαγγελείς στο Παρίσι έχουν πλέον αναλάβει την υπόθεση, ξεκινώντας έρευνα για "δολοφονία ενός δημοσίου υπαλλήλου σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, απόπειρα δολοφονίας ενός δημοσίου υπαλλήλου σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση και συνωμοσία για τρομοκρατία".

Κι επειδή και στην Γαλλία οι αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού βγήκαν στους δρόμους.

27.000 ένστολοι διαμαρτυρήθηκαν στο Παρίσι για τις κακές συνθήκες εργασίας, τις αυξημένες αυτοκτονίες και το εν γένει χαμηλό ηθικό και βέβαια για την έλλειψη πόρων.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που ονομάστηκε March of the Angry (μτφρ παρέλαση των οργισμένων), έκαναν λόγο για 150.000 άτομα στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Η πορεία σηματοδότησε την πρώτη μαζική αστυνομική απεργία στη Γαλλία εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Αλλά και στην Ιταλία μετανάστης δολοφόνησε δύο αστυνομικούς. Συγκεκριμένα δύο ιταλοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Τεργέστη, αφού ένας ύποπτος ληστείας κατόρθωσε να κλέψει ένα από τα πυροβόλα όπλα και άνοιξε πυρ το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο ύποπτος, ένας Δομινικανός μετανάστης που έχει περιγραφεί ότι έχει «ψυχιατρικά προβλήματα», λέγεται ότι ζήτησε να χρησιμοποιήσει το μπάνιο πριν αρπάξει το όπλο ενός αστυνομικού και τον πυροβολήσει όπως έκανε και με έναν άλλο αξιωματικό.

Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής πυροβολισμών, δύο αστυνομικοί - Pierluigi Rotta, 34, και Matteo Demenego, 31 ετών – άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο λόγω των τραυματισμών τους, ενώ τρεις άλλοι αξιωματικοί τραυματίστηκαν. Ένας από τους δύο ληστές τραυματίστηκε επίσης.

Οι ληστές - δύο αδέρφια, ηλικίας 29 και 32 ετών - είχαν αρχικά τη δυνατότητα να ξεφύγουν αλλά συνελήφθησαν από την αστυνομία λίγο αργότερα.

Ο δήμαρχος της Τεργέστης, Ορλάντο Πότσι, χαρακτήρισε την επίθεση ως "τραγωδία που αφήνει την κοινότητά μας άφωνη".

Τα περιστατικά όπως αντιλαμβάνεται κανείς είναι δύσκολο να χαρακτηριστούν μεμονωμένα...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ