Κόσμος

Ο Αντόνιο Κόστα υπόσχεται σταθερότητα στην Πορτογαλία μετά την εκλογική νίκη

Οικονομική σταθερότητα υποσχέθηκε στους Πορτογάλους ο Αντόνιο Κόστα, μετά τη νίκη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή (06/10).

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, υποσχέθηκε σταθερότητα στη χώρα για τα επόμενα χρόνια, μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές της Κυριακής (06/10), παρότι δεν εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Η πολιτική σταθερότητα είναι απαραίτητη για την εμπιστοσύνη της Πορτογαλίας, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση των μισθών» είπε και ανέφερε ότι η ευθύνη έγκειται στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που ανέλαβε για τα επόμενα χρόνια.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Κόστα μπορεί να έλαβε το 36,7% των ψήφων, αλλά απέτυχε να πάρει πλειοψηφία στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο, το οποίο έχει 230 έδρες. Στη δεύτερη θέση ήρθε το Κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών με 28%.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση ήταν στην εξουσία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με τη συνδρομή αριστερών παρατάξεων. Της έχει πιστωθεί η μείωση της ανεργίας και του ελλείμματος, καθώς και την οικονομική ανάπτυξη κατά 2,1% πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε..

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...