Εσωτερική Ασφάλεια

Ξεφεύγει η κατάσταση - Δουλέμποροι σε μετανάστες: «Ελάτε Ελλάδα, δεν θα σας πειράξουν» - «Ξέφραγο αμπέλι» η χώρα!

Διακινητές, μέσω social media κλείνουν «δουλειές» και περνούν ανενόχλητοι παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο.

«Έτσι θα περάσετε στην Ελλάδα, δεν θα σας πειράξει κανείς, θα σας πάρουμε με αυτοκίνητο και θα πάρετε και διαβατήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων η διαφήμιση του διακινητή στο facebook. Το... τουρ κοστίζει από 2.500 έως 3.500 € το κεφάλι, ανάλογα με τις παροχές. Ξεκινώντας από το Ιντλίμπ της Συρίας, φτάνει κανείς στον Έβρο κι από εκεί Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα.

«Είμαι το λιοντάρι της διακίνησης», γράφει ο διακινητής και καμαρώνει για το έργο του και δίνει περαιτέρω πληροφορίες. «Βγαίνοντας στον κεντρικό δρόμο θα σας περιμένει «ταξί» στο Πραγγί και θα σας πάει στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα...», αναφέρει ρεπορτάζ του Opentv.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗ

Δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Λιούμπι της Σουηδίας, αποκαλύφθηκε πως ήταν διακινητής λαθρομεταναστών. Αναφέρεται πως έπαιρνε 2.000 ευρώ από τα παιδιά και 3.000 ευρώ από τους ενήλικους.
Σύμφωνα με την είδηση από τον σουηδικό τύπο, ο Ρασίντ Αλασάαντ-μέλος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λιούμπι στην νότια Σουηδία, αποκαλύφθηκε πως ήταν διακινητής λαθρομεταναστών. Μετά από τα δημοσιεύματα στον τύπο, ο Αλασάαντ παραιτήθηκε από όλα τα πολιτικά του καθήκοντα.

¨ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ¨

Το περιστατικό αποκάλυψε η εφημερίδα Εxpressen, που έγραψε πως ο Αλασάαντ κερδίζει χρήματα ως διακινητής λαθρομεταναστών από την Ελλάδα προς την Σουηδία. Νωρίτερα είχε εντοπιστεί πως ο Αλασάαντ έκανε αυτήν την δουλειά δανειζόμενος τα διαβατήρια των μεταναστών που ήδη είχαν πάρει άδεια παραμονής, αναφέρουν τα tourkikanea.gr

Ο σοσιαλδημοκράτης δημοτικός πολιτικός Rashad Alasaad αποκαλύφθηκε ως λαθρέμπορος. Σε μια κρυφή συζήτηση, καυχιέται για το λαθρεμπόριο μεγάλου αριθμού προσφύγων στη Σουηδία.

Ο Σύριος Ρασάντ Αλάσαα, 27 ετών, πολιτικός δημοκράτης του σοσιαλδημοκρατικού δημοκρατικού λαού του Småland, αποκαλύφθηκε ως λαθρέμπορος από την εφημερίδα Expressen. Μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού στο Facebook και διαφημίσεων σε διάφορα φόρουμ συζητήσεων, ο Alasaad προσφέρθηκε να βοηθήσει “πρόσφυγες” και άλλους να φτάσουν στην Ευρώπη επί πληρωμή.

Προσποιούμενοι πως είναι τρεις οικογένειες προσφύγων από την Συρία που ήθελαν να εισέλθουν λαθραία στη Σουηδία, οι δημοσιογράφοι της Expressen κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με τον Alasaad, ο οποίος προβάλλει τον εαυτό του ως «Ahmad» στις διαφημίσεις του. Μετά από μια περίοδο επαφής, ο “Ahmad” ανακοίνωσε ότι είχε λάβει δανεικά έγγραφα διαβατηρίου για μια ομάδα ενός παιδιού και δύο ενηλίκων.

Το τιμολόγιο που ορίζει ο Alasaad για τις υπηρεσίες λαθρεμπορίου ήταν 30.000 SEK ανά ενήλικο και 20.000 ανά παιδί. Οι δημοσιογράφοι κατάφεραν να κινηματογραφήσουν μια συνάντηση μαζί του στην Κρήτη, όπου ταξίδεψε για να παραλάβει ένα παιδί τεσσάρων ετών που θα έφερνε λαθραία στη Σουηδία. Στην κινηματογραφημένη συνομιλία μάλιστα υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι εύκολο να στρατευθούν τα μικρά παιδιά και ότι έφερε λαθραία πολλούς πρόσφυγες στη Σουηδία.

Ο Alasaad συνέστησε επίσης στους φανταστικούς «πρόσφυγες» να προσποιούνται ότι είναι Παλαιστίνιοι και να μην λένε ότι ήρθαν από τη Συρία, επειδή η Σουηδία άλλαξε την πολιτική της στους Σύριους πρόσφυγες.

– Προηγουμένως θα μπορούσατε να ρίξετε κυριολεκτικά το συριακό διαβατήριό σας στο τραπέζι και να πείτε ότι είστε Σύριοι. “Ξέρεις κάποιον εδώ;” Όχι, δεν ξέρω κανέναν. “Είσαι για τον Μπασάρ αλ-Άσαντ;” “Είσαι για την αντιπολίτευση;” Ναι, στηρίζω την αντιπολίτευση, λέει στην ταινία.

Όταν οι δημοσιογράφοι συναντούν τον Alasaad με την ταινία στο σπίτι στη Σουηδία κάποια στιγμή αργότερα, αναγνωρίζει ότι είναι αυτός της ταινίας και ότι έχει να κάνει με το λαθρεμπόριο ανθρώπων για να βγάλει λεφτά.

Οι λαθρέμποροι προσφύγων, σύμφωνα με πληροφορίες, κερδίζουν μεγάλα ποσά για την εμπορία ανθρώπων. Συχνά είναι το οργανωμένο δίκτυο που βρίσκεται πίσω από αυτό. Οι τρομοκρατικές ομάδες, όπως η Αλ Κάιντα και η κοινωνία των πληροφοριών, έχουν επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τους διακινητές ανθρώπων στις παραμεθόριες περιοχές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ