Κόσμος

Κροατία: Πράσινο φως από την Κομισιόν για ένταξή της στη ζώνη Σένγκεν

Η Κομισιόν θεωρεί ότι, με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης Σένγκεν που ξεκίνησε το 2016, η Κροατία έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις

Την πρόοδο της Κροατίας όσον αφορά την πλήρωση των αναγκαίων προϋποθέσεων για την προσχώρησή της στον χώρο Σένγκεν παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι, με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης Σένγκεν που ξεκίνησε το 2016, η Κροατία έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πλήρη εφαρμογή των κανόνων και των προτύπων, σημειώνοντας πως η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή όλων των εν εξελίξει δράσεων, ιδίως της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, ώστε να διασφαλίζεται ότι εξακολουθούν να πληρούνται οι εν λόγω προϋποθέσεις.

Επιτροπή επιβεβαιώνει επίσης σήμερα ότι η Κροατία συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις που συνδέονται με τους κανόνες Σένγκεν και τις οποίες ανέλαβε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προσχώρησης.

https://twitter.com/EU_Commission/status/1186645949302620167

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές