Κόσμος

Τζόνσον: "Η συμφωνία για το Brexit είναι έτοιμη να επικυρωθεί από μία νέα Βουλή" - 12/12/2019 η πιθανή ημερομηνία εκλογών

Η συμφωνία για το Brexit είναι έτοιμη να επικυρωθεί από μια νέα Βουλή, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση αποδεικνύεται εξαιρετικά καταστροφική για το εθνικό συμφέρον.

«Το κλίμα αβεβαιότητας μας πηγαίνει όλους πίσω», συμπλήρωσε ενώπιον των βουλευτών στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τις ψήφους που απαιτούνται ώστε να περάσει το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον έκανε λόγο για εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της χώρας δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί.

Από την πλευρά του ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος για εκλογές ανεξαρτήτως ημερομηνίας.

Σύμφωνα πάντως με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 12η Δεκεμβρίου, ωστόσο θα εξεταστεί τυχόν αίτημα για διαφορετική ημερομηνία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οποιαδήποτε αλλαγή στα εκλογικά δικαιώματα που θα μείωνε το όριο ηλικίας από τα 18 στα 16 και θα επέτρεπε να ψηφίσουν και πολίτες των υπολοίπων 27 χωρών που ζουν στη Βρετανία, θα αποτελούσε μια σκόπιμη απόπειρα να καθυστερήσει η εκλογική διαδικασία, εκτιμώντας το διάστημα αυτό στους έξι μήνες. Μάλιστα ο Βρετανός πρωθυπουργός, δια του εκπροσώπου του, είπε ότι αν η Βουλή αποφασίσει υπέρ της μείωσης του ορίου ηλικίας, τότε θα ακυρωθούν τα σχέδια για πρόωρες εκλογές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ