Κίνα

Η Κίνα φέρεται να διστάζει να υπογράψει ευρεία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο διακηρυγμένος στόχος του Ντόναλντ Τραμπ είναι μια συνολική εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αλλά το Πεκίνο φέρεται να αλλάζει στάση και να διστάζει να υπογράψει κάτι τέτοιο.

Μπορεί οι συνομιλίες ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ να αρχίζουν ξανά την Πέμπτη (10/10), όμως το Πεκίνο φαίνεται να διστάζει να υπογράψει μια ευρεία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg News, Κινέζοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με Αμερικανούς εκπροσώπους στο Πεκίνο και φέρονται να έχουν περιορίσει το εύρος των θεμάτων που θα ήθελαν να συζητηθούν.

Όπως είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής της κινεζικής διαπραγματευτικής ομάδας, Λιου Χε, το Πεκίνο δεν θα προτείνει στην Ουάσινγκτον κάτι που θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τη μεταρρύθμιση της εθνικής βιομηχανικής πολιτικής ή κρατικών επιδοτήσεων, οι οποίες αποτέλεσαν ένα από τα βασικά αιτήματα του Ντόναλντ Τραμπ.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η αλλαγή στη στάση της Κίνας οφείλεται στη διαδικασία αποπομπής που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός Πρόεδρος. Παρ' όλα αυτά, άνθρωποι με γνώση του ζητήματος ξεκαθαρίζουν πως αυτή δεν επηρεάζει το Πεκίνο. Οποιαδήποτε προσπάθεια να απεικονιστεί κάτι διαφορετικό είναι μια απόπειρα αποδυνάμωσης των ΗΠΑ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αυτό θα ήταν ένας λανθασμένος υπολογισμός εκ μέρους της Κίνας.

Άλλωστε, ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα δεχθεί μόνο μια συνολική εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει αναφέρει σε δημοσιογράφους την Παρασκευή (04/10):

«Είχαμε καλές στιγμές με την Κίνα. Είχαμε κακές στιγμές με την Κίνα. Αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο όσον αφορά την ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνία. Αυτό που κάνουμε είναι ότι διαπραγματευόμαστε μια πολύ σκληρή συμφωνία. Εάν η συμφωνία δεν πρόκειται να είναι 100% για εμάς, τότε δεν πρόκειται να το καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...