Ελληνοτουρκικά

ΕΚΤΑΚΤΟ - Υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από τη Ρω! - Κατέγραψε τις οχυρώσεις των ΕΔ στο νησί

Η Τουρκία προκαλεί με κάθε τρόπο είτε από θάλασσα είτε από αέρα. Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος «κατασκοπεύει» τα ελληνικά νησιά.

Την ώρα που τα μαχητικά F-16 της Τουρκίας ετοιμάζονται για τη δεύτερη επίθεση στη Συρία, με τη λήξη της «εκεχειρίας», η τουρκική αεροπορία βρίσκει άλλο τρόπο να παραβιάσει τους ελληνικούς ουρανούς.

Αυτή τη φορά η τουρκική πολεμική αεροπορία επέλεξε τη Ρω. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) πέταξε πάνω από το ακριτικό νησί σε ύψος 20.000 ποδών. 

Τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτός από ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης τα οποία έχουν τη δυνατότητα να στέλνουν «ζωντανή» εικόνα και ήχο στα κέντρα επιχειρήσεων διαθέτουν και κατευθυνόμενες βόμβες οι οποίες μπορούν να χτυπήσουν σταθερούς στόχους ακόμα και από μεγάλα ύψη. Βόμβες που επίσης κατασκευάζει η Τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Τα μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι φτηνά στην κατασκευή τους και έχουν τη δυνατότητα επειδή μπορούν να πετάνε ψηλά να μένουν εκτός της εμβέλειας αντιαεροπορικών μικρού βεληνεκούς. Αποτελούν λοιπόν ένα αποδοτικό όπλο στον «ακήρυχτο» πόλεμο των παραβιάσεων στο Αιγαίο, εάν αναλογιστεί κανείς πως για να αναχαιτιστούν από την ελληνική πλευρά, επιστρατεύονται τα αεροσκάφη F-16. Αεροσκάφη δηλαδή τα οποία έχουν ένα ευκαταφρόνητο κόστος συντήρησης και δυσβάστακτο κόστος σε καύσιμα.

Μπορεί η αντιμετώπιση των UAV να είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο ο μεγάλος πονοκέφαλος είναι πως μπορεί να αντιμετωπιστεί ένας μεγάλος σχηματισμός UAV είτε ακόμα χειρότερα αρκετοί σχηματισμοί οι οποίοι μπορούν να υποστηρίζονται από βαριά οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αν και είχαν αναπτύξει αρκετά χρόνια πριν από τους γείτονες το δικό μας μη επανδρωμένο αερόχημα με το όνομα «ΠΗΓΑΣΟΣ» έμειναν πίσω εξαιτίας και της κρίσης κι όχι μόνο...

Το «ΠΗΓΑΣΟΣ» εκσυγχρονίζεται με αργούς ρυθμούς και ήδη απέχει μακράν σε δυνατότητες από τα Τουρκικά μη επανδρωμένα. Διαθέτει μόνο δυνατότητα μετάδοσης εικόνας αλλά όχι οπλισμό.

Η Ελλάδα έχει ήδη απευθυνθεί στις ΗΠΑ κυρίως για αγορά των σύγχρονων UAV  MQ9 τα οποία ήδη επιχειρούν στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο κρατών από το αεροδρόμιο της Λάρισας με τους Αμερικανούς να εμφανίζονται θετικοί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...