Κόσμος

Το έβαλαν στα πόδια οι Τούρκοι: Οι Κούρδοι κατέλαβαν τεθωρακισμένο όχημα - Στην Άγκυρα εσπευσμένα ο Πενς


Τουρκικό λουτρό αίματος. Οι Κούρδοι ντροπιάζουν τον στρατό του Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ΤΕΔ και αντάρτες του FSA είχαν απώλειες 60 ατόμων σήμερα, ενώ όπως θα δείτε και στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε, οι Κούρδοι πήράν υπό την κατοχή τους, τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΩΣΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥ

Ο ειδικός απεσταλμένος του Βλαντιμίρ Πούτιν για τη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ, επιβεβαίωσε σύμφωνα με το Reuters, πως η Ρωσία, η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ και οι Κουρδικές δυνάμεις, έφτασαν σε τριμερή συμφωνία που προβλέπει ότι οι  Κούρδοι παραχωρούν τον έλεγχο της περιοχής στα συριακά στρατεύματα. Ο Λαβρεντίεφ, μιλώντας με δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι, αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία αυτή, έγιναν στην ρωσική αεροπορική βάση Χμεϊμίμ.

Ο Ρώσος διπλωμάτης τόνισε, ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες συμφωνίες, ο τουρκικός στρατός μπορεί να εισέλθει στα συριακά εδάφη σε βάθος 5 έως 10 χιλιομέτρων. Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την τουρκική επιχείρηση στην βορειοανατολική Συρία και διέψευσε πως η Ρωσία την ενέκρινε.

«Όχι. Πάντα παροτρύναμε την Τουρκία να δείξει αυτοσυγκράτηση και πάντα θεωρούσαμε οποιουδήποτε είδους στρατιωτική επιχείρηση σε συριακά εδάφη απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια του Λαβρεντίεφ, αποτυπώνουν το τεταμένο κλίμα στις Ρωσοτουρκικές σχέσης. Χθες άλλωστε το Κρεμλίνο έστειλε το μήνυμα ότι η τουρκική επιχείρηση δεν συνάδει με την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

«Η ασφάλεια των τουρκοσυριακών συνόρων, πρέπει να διασφαλιστεί με την ανάπτυξη των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων σε όλο τους το μήκος», είπε ο Λαβρεντίεφ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ποτέ δεν ταχθήκαμε υπέρ ή στηρίξαμε την ιδέα (ανάπτυξης) τουρκικών δυνάμεων πόσο μάλλον της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης».

ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΕΝΣ

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα αναχωρήσει για την Τουρκία «εντός των επόμενων 24 ωρών», με την ελπίδα να διαπραγματευτεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των τουρκικών και των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

«Ο πρωταρχικός στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία μας για να επιχειρήσουμε να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και να φέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο» μετά την επιχείρηση της Άγκυρας, είπε σε δημοσιογράφους αυτός ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Μάικ Πενς, ο οποίος ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επισκεφθεί προσεχώς την Τουρκία, αφού του το ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ, θα συνοδεύεται από τον σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο Μπράιαν και τον Αμερικανό απεσταλμένο για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.
https://twitter.com/kurdistannews24/status/1184159634459725826?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/sputnik_TR/status/1184170667446558720?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/NPA_SY/status/1184151235169009664?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/anfenglish/status/1184178120863162368?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ