Ελληνοτουρκικά

Τούρκος Ταξίαρχος έσπευσε στον Έβρο: Οι ΤΕΔ ψάχουν περάσματα για ταχεία προέλαση στη Δ.Θράκη - "Βιτρίνα" το μεταναστευτικό

Υβριδικό πόλεμο φέρονται να μας κάνουν οι νεο-οθωμανοί Τούρκοι, αλλά αυτά που αναφέρει ο τύπος τους “δεν τρώγονται” με τίποτα, ειδικά όταν μας “σερβίρουν” την παρουσία ολόκληρου Τούρκου ανωτάτου αξιωματικού μαζί με το επιτελείο του στον ποταμό Έβρο, ως έλεγχο ρουτίνας, δήθεν την καταστροφή 60 φουσκωτών που είχαν χρησιμοποιήσει νωρίτερα “μετανάστες”, τους οποίους είχαν οδηγήσει στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι δουλέμποροι.

Πρόκειται για τον Τούρκο Ταξίαρχο Tevfik Algkan και το επιτελείο του, ο οποίος “ήρθε να επισκεφθεί την περιοχή και έλαβε πληροφορίες για την “καταστροφή των φουσκωτών που χρησιμοποίησαν νωρίτερα οι μετανάστες που εισέβαλαν στο ελληνικό έδαφος, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα.

Για όσους γνωρίζουν την περιοχή αυτή, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, διότι σαφώς ο τουρκικός στρατός ελέγχει ασφυκτικά τα σύνορα του μιας και είναι στρατιωτική περιοχή, όπως απέδειξε και το περιστατικό με την σύλληψη των δύο Ελλήνων στελεχών, και τίποτα δεν κινείται χωρίς την έγκριση της δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής.

Είναι γνωστό επίσης εδώ και πολύ καιρό ότι οι Τούρκοι αναζητούν “περάσματα” στην απέναντι πλευρά, για αυτό πιθανότατα να χρησιμοποιούν κατά κόρον τους μετανάστες, για να διακρίνουν αυτά τα περάσματα στο ελληνικό έδαφος.

Ο Τούρκος ανώτατος αξιωματικός ήρθε στον Έβρο για να ελέγξει επιτόπου τα σχέδια για τα περάσματα στην απέναντι πλευρά και να δώσει οδηγίες στους υφισταμένους του, σύμφωνα με τα πλάνα του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Πιθανός σκοπός των Τούρκων, σύμφωνα με ειδικούς, η ανακάλυψη ευάλωτων σημείων στην ελληνική αμυντική διάταξη και η υλοποίηση των όποιων σχεδίων στο ποταμό αυτόν.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, η Τουρκία έχει και άλλα σχέδια στην περιοχή τα οποία αποκάλυψε παλαιότερα η μεταστάθμευση UAV Bayraktar TB2 (2018) με πυραύλους στην Α.Θράκη και η μετακίνηση ελικοπτέρων στην Κεσάνη.

Υπάρχουν πληροφορίες εδώ και ένα χρόνο που φέρουν τους Τούρκους να προσπαθούν να ενώσουν τα νερά του Έβρου και να τα εκτρέψουν με διώρυγα προς τον ποταμό Εργίνη και από εκεί να πέσουν στο βόρειο Αιγαίο.

Αυτό θα είχε πιθανόν ως αποτέλεσμα να μειώσουν την στάθμη του ποταμού Έβρου ώστε να μπορέσουν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης, "να κάνουν ταχεία προέλαση οι τουρκικοί σχηματισμοί ακόμα και χωρίς την χρήση αυτοκινούμενων πλωτών γεφυρών εφόδου SYHK – SAMUR".

Ουζούνκιοπρου-Διδυμότειχο-Μεταξάδες είναι το πιο σύντομο δρομολόγιο κάθετης υπερκέρασης στον Νομό Έβρου σε αυτό το σενάριο και υπακούει σε έναν πιθανό άξονα :Ουζούνκιοπρου-Εβρος-Κάρτζαλι (Βουλγαρία)  που αποτελεί μία πόλη για την οποία έχει δηλώσει ο Ερντογάν επανειλημμένα, πως ανήκει «στα σύνορα της καρδιάς του».

Η περιοχή Μάνδρας είναι το πιο στενό Ελληνικό σημείο στον χάρτη. Από εκεί λογικά οι Τούρκοι θα στόχευαν να περάσουν σε ανάλογο σενάριο τύπου «Βαριοπούλα», για να αποκόψουν το βόρειο Έβρο στα "δύο", σε περίπτωση μελλοντικών συγκρούσεων με την χώρα μας.

Οι τουρκικές κινήσεις φαίνεται να "υπακούουν" σε ένα πιθανό εκτιμάται, επικαιροποιημένο παρόμοιο σχέδιο προσαρμοσμένο όμως στα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο «Βαριοπούλα» ο κύριος όγκος του τουρκικού Στρατού (μονάδες αρμάτων μάχης κυρίως) θα έπρεπε να εισέλθει ως «σφήνα» στον Ερυθροπόταμο για να "κόψει" στα δύο το νομό Έβρου, όντας επίσης κοντά και στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που βρίσκονται σε απόσταση μόλις 30 χλμ.

Τι να ετοιμάζουν  οι Τούρκοι άραγε με το σχέδιο "εισβολής" τόσων μεταναστών ειδικά στην περιοχή του Έβρου κατά της χώρας μας, ενώ σήμερα ζήτησαν μέσω του τύπου τους την αποδοχή από την Αθήνα της ύπαρξης "τουρκικής μειονότητας" στην Δυτική Θράκη; 

Ότι και να ετοιμάζουν στην περιοχή δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Αλεξανδρούπολη θα γίνει οσονούπω κόμβος για την μεταφορά αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου και βάση των αμερικανικών δυνάμεων και αυτό λέει πολλά.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...