Κόσμος

Ο Ερντογάν ρίχνει «άκυρο» στον Τραμπ: «Μάλλον δεν θα επισκεφθώ τις ΗΠΑ» - «Θα σκάνε βόμβες στους δρόμους της Ευρώπης, τα όπλα θα σας θερίζουν»


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Σε οριακή κατάσταση είναι ξανά οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν πριν λίγο δήλωσε πως δεν ξέρει ακόμα εάν θα επισκεφθεί το Λευκό Οίκο στις 13 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση είχε κλειδώσει, αλλά φαίνεται πως μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το κλίμα ψυχραίνεται ξανά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων, τονίζοντας πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την απόφαση αυτή, σημειώνοντας πως είναι άνευ σημασίας.

Προανήγγειλε, εξάλλου, ότι η Άγκυρα θα απαντήσει στο αμερικανικό ψήφισμα, μέσω του κοινοβουλίου της. Υπενθυμίζεται ότι στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε για εξηγήσεις ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία.

Βέβαια ο Τραμπ ακόμα δεν έχει πάρει θέση για την Γενοκτονία. Πρόκειται για μια τεράστια ήττα, καθώς Δημοκρατικοί και Γερουσιαστές του έστειλαν τελεσίγραφο, με το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, κόψε τις σχέσεις σου με τον Ερντογάν!

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Η ασφαλής ζώνη στη Συρία θα μπορούσε να διευρυνθεί εάν συνεχιστούν οι κουρδικές επιθέσεις στην Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η Τουρκία και η Ρωσία ξεκινούν από την 1η Νοεμβρίου κοινές περιπολίες σε μια περιοχή πλάτους επτά χιλιομέτρων στην ασφαλή ζώνη στη βόρεια Συρία.

Προειδοποίησε, δε, ότι η Άγκυρα διατηρεί το δικαίωμα να ξεκινήσει ακόμη μία στρατιωτική επιχείρηση κατά των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), αν δεν αποσυρθούν στα 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η αποχώρηση των Κούρδων από τα σύνορα της Συρίας δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν έρχονται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ο οποίος ανακοίνωσε στις 29 Οκτωβρίου ότι η απόσυρση των Κούρδων πολιτοφυλάκων από την ασφαλή ζώνη στη βορειοανατολική Συρία είχε ολοκληρωθεί.

Ο κ. Ερντογάν έκανε επίσης λόγο για χώρες οι οποίες στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις και υποστήριξε ότι «το φίδι της τρομοκρατίας που ταΐζετε σήμερα με τα χέρια σας, θα σας δαγκώσει», σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Ερντογάν, σε μια ακόμη ομιλία του στην τουρκική Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης (30.10.2019), επιχείρησε να γίνει… μάντης των κακών που κατά τη γνώμη του έρχονται στην Ευρώπη. Προέβλεψε (!) ότι βόμβες θα αρχίσουν να εκρήγνυνται στους ευρωπαϊκούς δρόμους, όπλα θα σπέρνουν θάνατο και βανδαλισμοί θα εξαπλωθούν, ανέφερε σε tweet του ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ευρώπη πως υποστηρίζει και προστατεύει «τρομοκρατικές ομάδες» ενάντια στην τουρκική διασπορά, προειδοποιώντας ξανά πως “το φίδι της τρομοκρατίας που ταϊζετε σήμερα με τα ίδια σας τα χέρια, στο τέλος θα γυρίσει και θα σας δαγκώσει“.
https://twitter.com/abdbozkurt/status/1189493014898630656?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/stargazete/status/1189496293774839809?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/RudawEnglish/status/1189496954180558849?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...