Κόσμος

Οι Τούρκοι μπήκαν στη στρατηγική πόλη Ras Al-Ayn - Βίντεο-σοκ με βασανισμό Κούρδου από τις ΤΕΔ


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Μετά την ντροπιαστική κίνηση Ρωσίας-ΗΠΑ στον ΟΗΕ, που στην ουσία ξέπλυναν τα εγκλήματα Ερντογάν, οι ΤΕΔ μπήκαν πριν λίγα λεπτά στη πόλη-κλειδί Ras Al-Ayn, ενω βομβαρδίζεται εδώ και λίγες ώρες η πόλη Qamishli.

Οι συγκρούσεις με το SDF ήταν σφοδρές, όμως οι μαχητές δεν κατάφεραν να αντισταθούν.

Την ίδια στιγμή, οι Κούρδοι κάνουν έκκληση για βοήθεια στην παγκόσμια κοινότητα, ενώ διέρρευσαν βίντεο-σοκ με βασανισμούς Κούρδων από αντάρτες του FSA και Τούρκους.

 
https://twitter.com/Ozkok_A/status/1182372190429290496?ref_src=twsrc%5Etfw

 

 
https://twitter.com/kurdistannews24/status/1182375930901098496?ref_src=twsrc%5Etfw

 

 

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1182371353896185857?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/worldonalert/status/1182372499100782593?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/worldonalert/status/1182370977608601606?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/worldonalert/status/1182297074013999109?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/TheArabSource/status/1182369162062172162?ref_src=twsrc%5Etfw

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΑΣΙΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΏΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ

Κινδυνεύουν πολύ σοβαρά πλέον οι αμερικανικές δυνάμεις στην Συρία, όπως αναφέρει έγκυρο διεθνές περιοδικό, μετά την απίστευτη απόφαση του Τραμπ να αποσυρθούν οι αμερικανικές δυνάμεις από τα βόρεια της χώρας αυτής,  αφήνοντας παράλληλα τους Τούρκους να διαπράττουν το ένα έγκλημα κατά της  ανθρωπότητας πίσω από το άλλο.   

«Η Τουρκία σκοπεύει να καταρρίψει αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη σε περίπτωση που αυτά εμφανιστούν στη ζώνη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης", αναφέρουν την ίδια στιγμή ρωσικές πηγές, ενώ οι Ιρανοί οπλισμένοι ως «αστακοί» παρακολουθούν με οργή την τουρκική προέλαση.

Όλα τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα μικρής και μεσσίας εμβέλειας που ανέπτυξαν οι Τούρκοι στην Βόρεια Συρία, είναι έτοιμα να πλήξουν αμερικανικά αεροσκάφη εάν αυτά επιχείρησαν να επέμβουν, μετά από πιθανή απόφαση Τραμπ, ο οποίος αλλάζει γνώμες κυριολεκτικά σαν «τα πουκάμισα» αναφέρουν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, μιλάμε για συστήματα  α/α  πυραύλων  "Stinger" ( 8 πύραυλοι αποτελούν ένα τουρκικό σύστημα) καθώς και άλλα συστήματα μεσαίου μεγέθους.

Δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια από την Άγκυρα σχετικά με αυτήν την πληροφορία, αλλά οι ειδικοί αναλυτές δίνουν προσοχή στο  σημαντικό της όλης τουρκικής ενέργειας, διότι οι Κούρδοι δεν διαθέτουν αεροσκάφη ή ελικόπτερα στο οπλοστάσιό τους , δείχνοντας σαφώς την  Ουάσινγκτον ως τον κύριο αντίπαλο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της Συρίας.

Το αν ο τουρκικός στρατός θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε συστήματα αεράμυνας εναντίον αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων είναι ακόμη άγνωστο, ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν ότι έτσι η Άγκυρα προτίθεται να επιδείξει  την απόλυτη αποφασιστικότητά ως  προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ενέχει πάντα και ο σοβαρός κίνδυνος ενός ανθρώπινου «λάθους».

Ειδικοί τώρα αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η Τουρκία με την εισβολή της στο συριακό έδαφος έχει φέρει ήδη τις αμερικανικές δυνάμεις σε τεράστιο κίνδυνο, ο οποίος  αυξάνεται συνεχώς.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία έχουν διακοπεί αναγκαστικά, αναφέρει το Newsweek.

Ανώτερος αξιωματούχος  του αμερικανικού υπουργείου άμυνας δήλωσε στο Newsweek ότι όλες οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους έχουν σταματήσει στη Συρία. Η αμερικανική κυβέρνηση  παραχώρησε στην Τουρκία την…. ευθύνη για επιχειρήσεις κατά του ISIS ( πρόκειται για κατάπτωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ).

«Η Τουρκία είναι τώρα υπεύθυνη για τη διασφάλιση ότι όλοι οι μαχητές του  ISIS που κρατούνται αιχμάλωτοι θα παραμείνουν στη φυλακή και ότι το ISIS δεν θα ανασυγκροτηθεί  με κανέναν τρόπο», δήλωσε ο Τραμπ ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών.

Αμερικανικές πηγές που μίλησαν σε δημοσιογράφους του περιοδικού, ανέφεραν ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν ναι μεν απομακρυνθεί από τα φυλάκια στη βόρεια Συρία λόγω της εισβολής του τουρκικού στρατού, αλλά δεν έχουν αποχωρήσει  πλήρως από τη χώρα.

Μεταξύ των μελών υπηρεσίας των Η.Π.Α.στην περιοχή είναι εκατοντάδες  μέλη των ειδικών  δυνάμεων των ΗΠΑ καθώς και μονάδες αναγνώρισης.

Ανώτερος αξιωματούχος  του Πενταγώνου δήλωσε ότι, επί του παρόντος, οι Αμερικανοί κομάντος  δεν φοβούνται άμεσες επιθέσεις από πουθενά, αλλά μυστικές εμπιστευτικές πληροφορίες οι οποίες προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία, μιλούν.... για πιθανές επιθέσεις εναντίον τους από Κούρδους μαχητές, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Κούρδοι  μαχητές δεν είναι πλέον πρόθυμοι να συναντήσουν μέλη των  δυνάμεων των Η.Π.Α., και να υλοποιήσουν αποστολές  ως δύναμη ταχείας αντίδρασης ή αποστολές συλλογής  πληροφοριών για λογαριασμό των αμερικανικών δυνάμεων, όπως έκαναν πριν.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι ισχύοντες κανόνες για τις δυνάμεις των ΗΠΑ εξακολουθούν να επικεντρώνονται στην αυτοάμυνα και ότι δεν έχει εκδοθεί εντολή από το Πεντάγωνο για πλήρη αποχώρηση από τη Συρία.

Ο στρατός των Η.Π.Α. ελέγχει  επί του παρόντος συγκεκριμένο αριθμό μαχητών του ισλαμικού κράτους που βρίσκονται σε ειδικές φυλακές στην Συρία.

Οι δηλώσεις του ανώτερου αξιωματούχου  του Πενταγώνου, επιβεβαιώθηκαν και από μια δεύτερη στρατιωτική πηγή των ΗΠΑ στη συριακή περιοχή. Και οι δύο πηγές  επικαλέστηκαν  ανωνυμία επειδή δεν είχαν εξουσιοδότηση να μιλούν δημοσίως για τις τρέχουσες επιχειρήσεις.

Όλα αυτά όμως μας οδηγούν στο απλό και ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι,  οι ΗΠΑ βάζοντας ξανά « το χεράκι τους» στην περιοχή, μετέτρεψαν μια κατάσταση που είχε μια μπει σε μια σειρά, σε κόλαση και χάος, ενώ πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι αυτό ακριβώς επιδίωκαν από την αρχή οι Αμερικανοί. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...