Κόσμος

Είναι τρελλοί αυτοί οι Βρετανοί! Τώρα που είπε ο Κόρμπιν το ναι, ο Τζόνσον βρίσκει πρόβλημα

Πριν λίγες ώρες όπως σας ενημερώσαμε, ο Κόρμπιν είπε το ναι για τις πρόωρες εκλογές.

...και εκί που και ο Μπόρεις Τζόνσον κάνει την δήλωση, «η συμφωνία για το Brexit είναι έτοιμη να επικυρωθεί από μία νέα Βουλή», η κατάσταση- όπως συνηθίζεται στο Λονδίνο- έγινε ξανά περίπλοκη.

Τώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός απειλεί να αποσύρει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε μόλις χθες και αφορά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος;

Ο Τζόνσον υπέστη μία ακόμη ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου. Έπειτα από ψηφοφορία (312 υπέρ, 295 κατά), επετράπη να καταθέσει τροπολογίες επί του νομοσχεδίου και η αντιπολίτευση και όχι μόνο η κυβέρνηση, όπως επιθυμούσε ο Μπόρις Τζόνσον. Ομως δύο από αυτές τις τροπολογίες που πιθανόν να συζητηθούν σήμερα προκάλεσαν την αντίδραση της Ντάουνινγκ Στριτ, που απειλεί τώρα με απόσυρση του νομοσχεδίου για τις πρόωρες εκλογές.

Οι τροπολογίες που δεν θέλει ο Τζόνσον

Οι τροπολογίες αυτές αφορούν το δικαίωμα ψήφου στους πολίτες της ΕΕ που διαμένουν στη Βρετανία, όπως και το δικαίωμα ψήφου σε 16χρονους και 17χρονους. Αν αυτές οι τροπολογίες εγκριθούν, τότε το νομοσχέδιο του Τζόνσον για τις πρόωρες εκλογές θα αποσυρθεί, διεμήνυσε η Ντάουνινγκ Στριτ. Η τροποποίηση του δικαιώματος ψήφου σημαίνει ότι κάποιος ψηφίζει για περαιτέρω καθυστέρηση, τόνισε η Ντάουνινγκ Στριτ. Παρότι αυτό είναι κόκκινη γραμμή για τον Μπόρις Τζόνσον, εμφανίζεται διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να συμφωνήσει για τις 10 ή 11 Δεκεμβρίου και όχι απαραίτητα τη 12η Δεκεμβρίου που πρότεινε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...