Κόσμος

Γερμανική Βαϊμάρη - Αρχές προς εστιάτορες: Αλλάξτε το όνομα του ντονέρ

Εστιατόρια στη γερμανική Βαϊμάρης καλούνται να μετονομάσουν τα γνωστά döner kebabs! Οι αξιωματούχοι στην ανατολική πόλη της Γερμανίας τη Βαϊμάρη έχουν δώσει εντολή στα εστιατόρια να αλλάξουν το όνομα των διάσημων döner kebab με μια γερμανική λέξη.

Συνεπώς, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στα μενού θα περιγράφεται εφεξής ως Drehspiess (γωνιά), ανέφερε ο Γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Deutsche Welle.

Η αλλαγή βασίζεται σε κατευθυντήρια γραμμή δεκαετιών, την οποία πολλές πόλεις αγνοούσαν, ανέφερε.

Μια 31ετής ομοσπονδιακή κατευθυντήρια γραμμή χρησιμοποιείται για να περιγράψει τι ακριβώς αποτελεί το döner kebab στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις "Κατευθυντήριες γραμμές για το κρέας και τα προϊόντα με βάση το κρέας" που συνιστάται από την επιτροπή συμβούλων τροφίμων του Υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας, το πιάτο αυτό πρέπει να συμμορφώνεται με συγκεκριμένους κανόνες.

Οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν ότι το κρέας πρέπει να είναι ισορροπημένο σε αρνί ή βόειο κρέας και ότι το ποσοστό του κιμά δεν πρέπει να υπερβαίνει το 60%. Μόνο αλάτι, αυγό, μπαχαρικά, λάδι, κρεμμύδια, γάλα και γιαούρτι μπορούν να προστεθούν στο πιάτο.

Το εργοστάσιο döner, το οποίο περιέχει βιομηχανικούς ενισχυτές γεύσης, δεν πληροί την απαίτηση των αρχών!

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στη Βαϊμάρη, μια από τις ελάχιστες πόλεις που προτίθενται να επιβάλουν τη σύσταση, δηλώνουν απογοητευμένοι από την αλλαγή, λέγοντας ότι οι πελάτες εξακολουθούν να ζητούν ένα döner kebab, το οποίο στην Τουρκική γλώσσα είναι "περιστροφικό".

Συνολικά 3 εκατομμύρια άνθρωποι με τουρκικές ρίζες ζουν στη Γερμανία, όπου το döner kebab είναι αναμφίβολα το λαϊκό fast food.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...