Επιστήμη

Απίστευτο: Ταξίδια αναψυχής στο διάστημα με ένα διαστημόπλοιο Soyuz (Βίντεο)

Ένα διαστημόπλοιο τύπου Soyuz πρόκειται να δεχθεί μετατροπές ώστε να είναι σε θέση να πραγματοποιεί τουριστικά ταξίδια στο διάστημα, φτάνοντας έως το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υποστεί τροποποιήσεις ώστε να είναι σε θέση να το πιλοτάρει ένα άτομο από μόνο του, αντί του τριμελούς πληρώματος που χρειάζεται μέχρι σήμερα, ανέφερε ο Σεργκέι Κρικάλεφ, επικεφαλής των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων στη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία, Roscosmos.

«Ένα διαστημικό σκάφος για εξειδικευμένη αποστολή τροποποιείται ώστε να είναι ευκολότερο για ένα και μόνο άτομο να το πιλοτάρει», ανέφερε ο Κρικάλεφ στο περιθώριο του Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=GcuQuMinrCo

Όπως ανέφερε το στέλεχος της Roscosmos, δεν έχουν υπογραφεί συμβόλαια με κάποιον για να πιλοτάρει το διαστημικό σκάφος, αλλά θα πρέπει να είναι ένας έμπειρος κοσμοναύτης ή αστροναύτης.

Μάλιστα, ίσως το διαστημόπλοιο να τροποποιηθεί ώστε να μην είναι απαραίτητο να «δένει» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το διαστημικό σκάφος κατασκευάζεται σε συνεργασία με την αμερικανική τουριστική διαστημική εταιρεία, Space Adventures (Διαστημικές Περιπέτειες). Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει συμφωνία να εκτοξεύσουν 2 τουρίστες στον ISS, το 2021.

Η ρωσική ιδιωτική εταιρεία Kosmokurs, η οποία προς το παρόν αναπτύσσει υποτροχιακές διαστημικές πτήσεις, ξεκίνησε τα πρώτα της τεστ στο πύραυλό της και στη διαστημική τεχνολογία το Μάη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με την Kosmokurs, ένα εισιτήριο για διαστημική πτήση επάνω στο επαναχρησιμοποιούμενο υποτροχιακό εμπορικό σύστημα θα κοστίζει περί τις 200 με 250 χιλ. δολάρια.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=2gTU52MvGFc

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...